Janveski: 'Club heeft technisch directeur nodig'

Janveski: 'Club heeft technisch directeur nodig'
Foto: © SC

Cedomir Janevski heeft zijn eerste volledige dag als hoofdtrainer van Club Brugge achter de rug. Janevski keert na anderhalf jaar afwezigheid door de grote poort terug bij blauw-zwart. 

"Ik heb altijd gehoopt dat de dag zou komen dat ik langs de grote poort kon terugkeren", vertelt de nieuwe oefenmeester op clubbrugge.be. "Daarom zeg ik graag dat ik nu fier ben Club Brugge te kunnen coachen. Maar ik besef ook dat de club momenteel een bijzonder moeilijke periode doormaakt. Ik ga er alles aan doen om het vertrouwen van mijn spelers in hun mogelijkheden zo snel mogelijk te herstellen. Want dat er kwaliteit in deze groep schuilt, daar twijfel ik niet aan. Ik zag de wedstrijd zaterdag tegen Roeselare, en ik denk dat Club zeker niet zijn slechtste match van het seizoen speelde. Er was veel pech gemoeid met de nederlaag. Maar zonder dat verlies had ik nu niet op deze stoel gezeten, zo gaat dat in de voetballerij. Eén zaak wil ik nu wel benadrukken: het gaat niet om mijn persoon, maar om het welzijn van Club Brugge. Daarom heb ik aanvaard om voor zes maanden de leiding van de A-kern op mij te nemen. Er is mij geen druk opgelegd, ik moet geen kampioen worden met Club. Maar ik weet wel wat me te doen staat: samen met Dany Verlinden en Jan Van Winckel de ploeg terug op de rails krijgen."

"De wedstrijd van vrijdag in Beveren krijgt nu absolute prioriteit, vandaar dat je van mij ook geen revolutionaire veranderingen moet verwachten. Ik zal wel eigen accenten trachten te leggen, maar het resultaat primeert. Ik bekijk de dingen van wedstrijd tot wedstrijd. Bosko Balaban? Ik ken zijn kwaliteiten, ik respecteer hem, en ja, ik spreek ook Servo-Kroatisch. Maar ik heb het liever niet over deze of gene speler, ik aanzie de spelersgroep als een geheel. Of de situatie van Olivier De Cock wordt herbekeken? Dat wil ik in de komende dagen onderzoeken. Of er snel een nieuwe sportleider moet komen? Tja, Club Brugge moet natuurlijk ook al naar volgend seizoen toe werken, en dus zou je denken: hoe sneller hoe liever, maar het is niet aan mij om daarover te beslissen. Idem dito wat betreft de eventuele aanwerving van spelers. Natuurlijk ga ik vanavond de testspelers bekijken in Roeselare, maar ik ga zeker ook de andere jongens goed in het oog houden. Ik heb altijd graag gescout. En daarna ga ik me totaal op mijn absolute prioriteit richten: de wedstrijd van vrijdag."

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties