Antwerp zet ambities in de verf

Joeri De Ren
| 0 reacties
Antwerp zet ambities in de verf
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Het mag duidelijk zijn dat het R. Antwerp F.C. terug voor de wind gaat. De club klimt langzaam uit het dalletje waarin het de laatste jaren beland was en werd hiervoor beloond door de supporters die massaal terug de weg vonden naar de Bosuil. Antwerp haalde dit jaar al een reeks nieuwe sponsors binnen en werkt op alle vlakken aan een duurzame remonte naar eerste klasse.

Sportief gaat het de Great Old ook voor de wind. Ze staan nog steeds tweede in de rangschikking en kunnen zelfs kampioen worden indien ze alle wedstrijden winnen die ze voor nog voor de boeg hebben. Eigenlijk hebben ze vanaf nu het lot in eigen handen. De tweede periodetitel lijkt binnen handbereik en ook in de Beker is de club nog aanwezig en wacht hen een toptreffen met Standard Luik in de 1/4 finale.

Omdat een druk programma vraagt om een brede en kwalitatieve kern ging Antwerp op zoek naar degelijke versterkingen in de breedte en met potentieel voor de toekomst. Eerst werd Van Hemert overgenomen van concurrent F.C.V. Dender E.H. dat hiermee een basispion verliest. Vervolgens haalden ze Peter Utaka weg bij Westerlo. Deze aanvaller bewees bij Patro Maasmechelen reeds zijn waarde in tweede klasse en moet de aanvallende schaarste mee opvangen na het vertrek van Fangzhuo Dong. Utaka bracht bovendien als jonge speler reeds veel eersteklasse ervaring me naar de Bosuil.

Vandaag werden er nog twee transfers afgerond. Bij Stockport County werd Damien Allan (20) gevonden. De jonge talentrijke middenvelder overtuigde Warren Joyce en werd door Antwerp naar de Bosuil gebracht om mee het middenveld te versterken. Er werd ook nog een bijkomende verdediger aangetrokken. Het betreft de 25-jarige Mounir Soufiani. Soufiani speelde bij Bergen en kwam deze zomer over uit Zwitserland, waar hij enkele jaren speelde bij Sankt Gallen, Neufchatel en Schaffingen. Deze Fransman die ook de Marokkaanse nationaliteit bezit is een verdediger die zowel centraal als links kan ingezet worden. Bij Bergen speelde hij 9 wedstrijden in eerste klasse.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties