Verliezen is geen optie

Rita De Meyer
| 0 reacties
Verliezen is geen optie
Foto: © SC

Om meerdere redenen is het interessant om de wedstrijd Standard Fémina de Liège – KVK Tienen van dit weekend onder de loep te nemen.
 
In de heenwedstrijd won Standard het pleit op het veld van het ambitieuze Tienen (1-2) dat hoopte (bijna zeker was) dit seizoen de landstitel te veroveren. Zopas laat Standard, via de krant “La Meuse”, verstaan onder welke moeilijke omstandigheden ze dienen te overleven en hopen op meer steun vanwege de mannenclub. Twee ploegen, tweemaal totaal andere levensomstandigheden.
 
Tienen trok dit seizoen de nu 28-jarige Ebhodaghe aan ten nadele van Standard. Geen onaardige aanwerving vermits ze hiermee de voorlopige topschutter in huis hebben. Vrouwenvoetbal is in de provincie Liège niet populair waardoor Standard het moeilijk heeft een volwaardige ploeg voor eerste nationale op de been te houden en vreest zelfs voor haar leven.
 
Standard zal thuis er alles aan doen om de (mannen)club van hun voortbestaan te overtuigen.  Tienen, met 2 verliesbeurten in de laatste 3 wedstrijden, mag niet verder gezichtsverlies lijden, vooral omdat de hete adem van Vlimmeren in de nek blijft blazen waardoor zelfs de derde plaats op de helling zou kunnen komen te staan.
 
Standard (zwanenzang cad la fin?) – Tienen (zwanenzang ttz titelambities?), een wedstrijd om naar uit te kijken. Wij hopen op een gunstiger klimaat voor Standard en hopelijk maakt Tienen ooit haar dromen waar. Het zal voor beide ploegen hard werken worden in de toekomst, ieder met totaal verschillende doelstellingen
 
Theunissen-Vanherle versus Ebhodaghe-Philtjens met Van Houtven en Peeters tussen de palen. Ronkende namen. Een ronkende ontmoeting? Beide ploegen hebben in ieder geval redenen genoeg om straksV liefst niet te verliezen.
 
Op 200 m van de Maas, Rue de la Centrale 2 te 4000 Liège (Sclessin) om 15.00 uur.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties