Onvervalste topper op Sclessin

Onvervalste topper op Sclessin
Foto: © SC

Acht wedstrijden van de 20e speeldag in de Jupiler League zitten erop. Vanmiddag moet er nog één wedstrijd gespeeld worden. Standard neemt het dan thuis op tegen Racing Genk. Een boeiend duel op vele fronten. Enerzijds sportief, want Standard staat op een derde positie, Racing Genk is leider en moet winnen wil het die leiderspositie behouden na de winst van Anderlecht gisterenavond. Anderzijds is het extra-sportief een uiterst interessant duel. Vooral voor Steven Defour. Hij maakte in de zomer de overstap van Genk naar Standard en dat verliep niet zonder slag of stoot. Defour dreigde met de wet van '78, wou naar Ajax maar uiteindelijk werd het Standard. Dat zorgde voor heel wat wrevel tussen beide clubs.
 
In de heenwedstrijd –die overigens op 1-1 eindigde- hield Defour zich kranig tussen 20.000 vijandige Genk-supporters. Nu speelt Defour op eigen terrein. Genk zal in Standard enkel vertegenwoordigd zijn door Willy Reynders, de rest van het bestuur stuurt z'n kat. Voormalig voorzitter Jos Vaessen kreeg het verbod om zich te tonen op de receptie voor en achter de wedstrijd, en dat nemen ze bij Genk niet.
 
Standard moet het zonder Conceiçao doen, die is geschorst. Sa Pinto start wellicht op de bank. De Camargo en Jovanovic toonden zich de laatste weken bijzonder productief en moeten ook vanavond voor de doelpunten zorgen. Geen Onyewu meer bij Standard, zijn plaats wordt ingenomen door Dante, hij krijgt Sarr aan z’n zijde. Genk speelt wellicht met Vandenbergh als enige spits, Bosnjak is nog steeds geblesseerd. Hugo Broos opteert voor een vijfmansmiddenveld. In de verdediging ook geen Caillet, hij is geblesseerd. Mikulic komt zo aan de aftrap. De Bleeckere mag de wedstrijd in goeie banen leiden. De laatste keer dat Genk won op Standard was in 2003, toen werd het 0-2. Met treffers van Daerden en Janssen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties