Trainers na KVM-Union

Bart Hermans
| 0 reacties
Trainers na KVM-Union
Foto: © SC

Na de wedstrijd KV Mechelen – Union woonde Voetbalkrant de trainersbabbel met Peter Maes en Alex Czerniatynski bij.
 
Alex Czerniatynski, als je het overwicht bekijkt in deze wedstrijd dan is er op de zege weinig aan te merken?
 
"Mechelen was misschien meer in balbezit maar wij hadden tot op het uur een goede organisatie en hebben weinig kansen weg gegeven, we wisten dat het vandaag moeilijk zou worden voor ons omdat Mechelen vorige week met 4-1 verloren had op Deinze. We konden goed standhouden tot bij die vrije trap, spijtig genoeg wordt die bal nog geraakt door iemand in de muur en komen we zo op achterstand. Ik had er meer van verwacht maar je weet dat in zo'n wedstrijd degene die de eerste goal maakt een grote kans op de overwinning heeft. We hebben alles geprobeerd en dan die rode kaart, dan weet je dat het heel moeilijk wordt. Tot op het uur was ik echt tevreden over onze ploeg, weinig kansen tegen gehad en ook een paar kansjes gehad maar spijtig genoeg maakt KV het eerste doelpunt. Maar ja, we moeten gewoon de match van volgende week tegen Ronse voorbereiden, zo simpel is dat."
 
Je kent het huis hier als geen ander dus je wist waar je naartoe kwam. Was het daarom ook dat jullie een dubbele gordel optrokken om niet te verliezen?
 
"Nee, ik speel elke wedstrijd om te winnen maar je kan hier geen opendeurdag houden he. We wisten dat er hier heel snelle spitsen zijn, die heel snel zijn in de omschakeling van balverlies naar balbezit. Daarom was het de bedoeling om hen zo weinig mogelijk ruimte te geven maar spijtig genoeg is dat niet gelukt."
 
Jullie hebben over de hele wedstrijd gezien maar twee echte kansen gehad, dat is te weinig om een overwinning of zelfs een gelijkspel te claimen?
 
"Dat heb ik ook niet gezegd, KV heeft de meeste kansen gehad en tweemaal gescoord, zij verdienden de overwinning. We hebben ook niet tegen Janneke en Mieke gespeeld, we speelden tegen KV Mechelen, een ploeg die nog steeds titelkandidaat is. We hadden een heel moeilijke match verwacht en het is zo gebeurd. Tegen Ronse zal het een andere wedstrijd zijn en zullen we op een andere manier spelen."
 
Je hebt in de tweede helft ook Yves Buelinckx moeten wisselen, we zagen hem trekkebenend naar binnen gaan. Hoe ernstig is de blessure?
 
"Hij heeft al weken last van zijn achillespees en in een duel heeft hij een stamp gehad op die achillespees. Hij zal zeker rusten tot woensdag of donderdag en we zullen zien hoe het evolueert. Ook Mvuezolo zullen we binnenkort moeten missen door zijn schorsing en dan nog iemand die vandaag een stamp heeft gehad. Het was een harde wedstrijd zoals elke wedstrijd."
 
Peter Maes, het was vandaag geen schoonheidsprijs maar na deze wedstrijd heb je die drie erg belangrijke punten?
 
"Ik vind dat we heel goed en heel verstandig gespeeld hebben en onze jongens hebben ook altijd de rust bewaard in balbezit want de ruimtes werden heel klein gehouden en ik vond dat de ploeg van Alex dat heel goed gedaan heeft. We hadden veel goed intenties maar in de zestien konden we niet killen. We zijn dikwijls in de gelegenheid geweest om kansen te krijgen maar de laatste pas ontbrak er altijd aan. Maar als je de intentie hebt om vooruit te voetballen dan krijg je al wel eens iets en vandaag hebben we gelukkigerwijze iets gekregen. Het was vandaag mentaal heel moeilijk voor ons omdat we vorige week een mindere prestatie hadden neergezet. Het was zeker geen blamage zoals sommige mensen durven situeren in de krant. Dat vind ik totaal ongepast want onze jongens hebben een heel goed parcours afgelegd en zulke dingen gebeuren in zo'n groep. Ook vandaag had ik er rekening mee gehouden dat we deze wedstrijd niet tot een goed einde zouden brengen en dan ben ik weer heel tevreden dat de jongens dat vandaag weer goed hebben opgelost."
 
Mag ik zeggen dat je vandaag twee keer scoort op een diefje, maar so what, als je maar wint?
 
"Noem een andere wedstrijd waarin we scoren op een diefje? Die vind je niet. Zo'n wedstrijden zitten er ook tussen, net zoals de wedstrijd van vorige week waar je een pandoering van 4-1 krijgt. Daar moet je mee leren leven en daar moeten die jongens lessen uit trekken. En je moet dan terug opstarten en ik vind dat knap want ze hebben vandaag terug opgestart. En we gaan volgende week naar een topper toe, spijtig genoeg valt er weer iemand uit de basis weg. Ditmaal Bjorn Vleminckx met een enkelblessure en het duurt heel lang eer zulke jongens terugkomen. Als ik dan naar Mellemans en Geudens bekijk dan duurt het iets te lang maar we blijven overeind en dat is het belangrijkste."
 
Je spreekt over weken bij de blessure van Bjorn Vleminckx. Je weet al dat hij een tijdje gaat out zijn?
 
"Ja, ik vrees voor dezelfde blessure als Charaï en die is ook drie of vier weken buiten strijd." (Na de wedstrijd wist Vleminckx ons te vertellen dat hij toch hoopt te spelen volgende week tegen Dender)
 
Volgende week moeten jullie naar Dender. Is dat de grote test of moeten we die wedstrijd niet te fel opblazen?
 
"Wij hebben onze grote test al gehad. De grote test is de tijdspanne, is de evaluatie over een heel jaar, dat is onze grote test. Maar de wedstrijd als de grote test beschouwen … ik denk dat we die al gehad hebben."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties