Deschacht: 'Ik zal Verheyen missen'

Kristof Blomme
| 0 reacties
Deschacht: 'Ik zal Verheyen missen'
Foto: © SC

Zondag staat de topper tussen Club Brugge en Anderlecht op het programma. Het Laatste Nieuws had een gesprek met Olivier Deschacht, linksachter van de Brusselaars. 

Zondag ontmoeten Club Brugge en Anderlecht elkaar. Club moet winnen om uitzicht te houden op de derde plaats. Anderlecht wil dan weer zijn leiderspositie behouden. Olivier Deschacht is in Het Laatste Nieuws duidelijk. "Het kan zijn dat we na afloop tevreden moeten zijn met een gelijkspel, maar we gaan om te winnen. Dan schakelen we Club definitief uit. Na de slechte match tegen Westerlo is het misschien een goed moment om naar Brugge te gaan. Die match vraagt immers om reactie!"

De voorbije jaren zorgden Deschacht en Gert Verheyen altijd voor pittige duels. Zondag loopt Verheyen er voor het eerst niet bij. "De houding van het publiek zal hierdoor niet veranderen. Met de spelers van Club heb ik geen probleem, maar met Verheyen was het altijd een match in de match. Dat gaf me een stimulans. Ik kwam op het veld met de intentie hem geen bal te laten raken. Daarom ga ik Gert wel missen zondag."

Ondertussen heeft Deschacht zich ook neergelegd bij het feit dat hij onder Vandereycken waarschijnlijk niet meer voor de Rode Duivels zal voetballen. "Het doet me veel minder dan voordien. Ik weet dat ik me niets te verwijten heb. Bovendien zijn er spelers die beter zijn dan ik of die beter in vorm zijn en die ook niet opgeroepen worden: Vrancken, Cornelis, Soetaers, Bailly, Dupre." Toch zou Deschacht nog graag opgeroepen worden door de huidige bondscoach. "Het is de enige manier om geen zwart gevoel aan hem over te houden. Ik heb hem niks misdaan en haal een constant niveau. Ik zou heel graag opgeroepen worden door René Vandereycken. Ik zou hem 100% voldoening geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties