D'Hooghe schrijft open brief aan supporters

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
D'Hooghe schrijft open brief aan supporters
Foto: © SC

Michel D'Hooghe, voorzitter van Club Brugge, heeft in een open brief de supporters van blauw-zwart een woordje uitleg gegeven over de recente ontslagen bij Club Brugge, én over de toekomst. De brief werd deze week gepubliceerd op de website van de club.

De brief komt er na het ontslag van sportleider Marc Degryse, trainer Emilio Ferrera en hulptrainer Francky Van der Elst, ondertussen zo'n anderhalve week geleden. Volgens de voorzitter worden de komende weken cruciaal, te beginnen met de topper tegen Anderlecht. D'Hooghe stipt trouwens de beker aan als het belangrijkste doel, "want dat is nog altijd de korste weg naar Europa."

De volledige brief luidt als volgt:

Waarde Clubvrienden,

Komende zondag staat de topwedstrijd tussen Club Brugge en Anderlecht op de kalender, en zoals elk jaar opnieuw kijkt de ganse Belgische voetbalwereld reikhalzend naar die “klassieker” uit. Dat is ook in de bestuurskamer van Club Brugge KV niet anders.

Vanuit sportief oogpunt kan de wedstrijd tegen onze Brusselse rivalen een kantelmoment betekenen in een seizoen, dat tot dusver absoluut niet zo voorspoedig is verlopen als wij het vooraf hadden gewild en verhoopt. De tegenvallende resultaten en het uitblijven van hartverwarmende voetbalprestaties hebben tot drastische wijzigingen in onze sportieve staf geleid.

Het zijn voor een clubbestuur en voor een voorzitter zeker niet de prettigste ogenblikken wanneer er dient afscheid te worden genomen van mensen met wie men goed tot uitstekend heeft kunnen samenwerken. Toch hebben wij als bestuur in eer en geweten gehandeld en gepoogd een oplossing te bieden aan de problemen, vooraleer die ons helemaal uit koers zouden slaan voor onze sportieve objectieven. Binnen ons bestuur is nooit gedacht in termen van koppensnellerij en er is ook niemand die zijn handen in onschuld wast. Iedereen draagt zijn deel van de verantwoordelijkheid wanneer de resultaten niet beantwoorden aan de verwachtingen.

Ik wil van deze gelegenheid dan ook gebruik maken om zowel Marc Degryse als Emilio Ferrera en Franky Van der Elst te bedanken voor de inspanningen die zij in de voorbije maanden en jaren hebben geleverd ten bate van Club Brugge, en hen alle geluk toewensen in hun verdere professionele loopbaan, binnen of buiten de voetbalwereld.

En ik wil evenzeer onze nieuwe hoofdtrainer, Cedomir Janevski, samen met zijn assistenten Dany Verlinden en Jan Van Winckel alle mogelijke succes toewensen en steun toezeggen bij de moeilijke taak die hen wacht tijdens de komende maanden. Er resten veertien competitieduels en mogelijk (hopelijk) vijf wedstrijden in de Beker van België. De gedrevenheid die Cedomir Janevski tijdens zijn eerste werkweek tentoonspreidde, en zijn coaching tijdens zijn debuutmatch als Clubtrainer in Beveren, laten het allerbeste verhopen voor wat nog volgt tijdens deze voetbaljaargang.

Wij weigeren te geloven dat de rol van Club Brugge in competitieverband al is uitgespeeld, ondanks de kloof tussen onszelf en de ploegen die ons in de klassering voorafgaan. In de Beker van België heeft Club Brugge niet enkel een ijzersterke reputatie te verdedigen – het is bekend dat wij als enige club in dit land al vijftien keer de finale bereikten en die negen keer winnend afsloten. De Beker is en blijft vooral de kortste weg naar Europa. Waarom zouden wij daar dan neerbuigend over doen? Zeker nu de volledige top-5 van het competitieklassement nog meedraait bij de acht ploegen die de kwartfinales bereikten, zal de Beker van België niet als een troostprijs gelden voor wie hem straks wint.

Club Brugge wil absoluut meestrijden, in de competitie en om de beker, en wil dat doen met respect voor elke tegenstander. Evenveel respect voor KV Kortrijk over drie weken als voor Anderlecht komende zondag.

Dr. Michel D’Hooghe
Voorzitter
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties