Club Brugge vraagt respect

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Club Brugge vraagt respect
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Morgen speelt Club Brugge een cruciale wedstrijd tegen Anderlecht. Het Brugse bestuur hoopt dat het thuispubliek zich niet laat verleiden tot racistische spreekkoren en schreef daarom een open brief aan de supporters.

"Ik wil het vandaag nog een keer herhalen", stelt voorzitter Michel D'Hooghe. "Mensen die zich supporter van Club Brugge noemen, maar die toch blijven volharden in het vernederen van anderen om welke reden dan ook, en die door dat laakbare gedrag niet enkel het imago van onze club bezoedelen maar ook onze sportieve aspiraties op losse schroeven zetten, zulke mensen moeten door héél Club Brugge worden afgestoten. Als voorzitter kan ik enkel al onze goedmenende supporters, en ik weet dat dat er vele tienduizenden zijn, oproepen om ons bij te staan in de strijd tegen het racistische, discriminerende en kwetsende verbale geweld op de tribunes. Want de tijd van mooie woorden is voorbij. Er is nu genoeg gewaarschuwd en gesensibiliseerd. Club Brugge kan zich niet langer laten behandelen als speelbal van enkelingen die niet willen horen, maar die zullen moeten voelen."

Om die woorden kracht bij te zetten, organiseert blauw-zwart verschillende acties. Zo zullen de spelers voor de wedstrijd een oproep naar de supporters toe doen. Verder zullen er pamfletten uitgedeeld worden en zullen de stewards T-shirts met een speciaal opschrift dragen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties