Dames Zultse VV - VC D. E. Aalst 0-1

Guillaume Belaey
Dames Zultse VV - VC D. E. Aalst  0-1

Met een doelpunt in de 89’ neemt VC D. E. Aalst op een diefje 3 belangrijke punten mee naar huis. In de eerste helft nam Zultse de eerste 25’ voor zich.  Daarna nam Aalst het balbezit over.  In de tweede helft verhoogde Zultse de druk waardoor Aalst er nog sporadisch uitkwam.  Het pijnlijke doelpunt viel echter net voor affluiten voor VC D. E Aalst.

Het aanvangskwartier kende een Zultse druk zonder echt veel kansen.  De eerste goeie kans voor Zultse komt via vrije trap.  Jolien Badie brengt de bal voor doel die aan de 2e paal door Marijke De Rouck in één tijd richting doel overgenomen wordt.  Broos kan de bal nog net even met de vingertoppen aantikken waardoor de bal op de dwarsligger wegkaatst.   4’ later is het opnieuw warm voor het Aalsterse doel.  Een gevaarlijke voorzet van Laurence Marchal kan door de Aalsterse defensie wegggewerkt worden.  Het volgende Zultse gevaar is terug op vrije trap van Jolien Badie.  Broos is terug attent en komt tussenbeide.  De eerste Aalsterse tegenprik volgt na 28’.  Een voorzet van Nathalie Vander Stappen waait voorbij de tweede paal.  Het ogenblik dat de wedstrijd kantelt.  Aalst posteert zich nu op de helft van Zultse en sprokkelt ook wat kansen bij elkaar.  Nele Cortvriend gaat goed plat op een vrije trap en in de daaropvolgende vrije trap, trapt Angelique Walraevens de bal over het doel.  De laatste kans van de eerste helft is eveneens voor Aalst.  De voorzet van Natalie Vander Stappen wordt door Lien Paternot in de vlucht overgenomen maar de bal gaat over het doel.

In de tweede helft begint Aalst sterk.  Tweemaal komen ze dicht bij het doel maar bij een voorzet van Vanderstappen is niemand gevolgd en even later gaat een vluchtschot over het doel.  Zultse beseft dat het best op zoek gaat naar een doelpunt en doet dit ook. Marijke De Rouck krijgt de eerste Zultse kans.  De Zultse bank ziet de bal al in het doel gaan, maar de bal valt iets te laat en gaat net over het doel.  Na goed 6’ brengt Jolien Badie de bal voor en Marijke De Rouck devieert nu de bal tegen de kruising.   Terug pech voor Zultse… Een snelle tegenprik van Aalst zorgt echter bijna voor de opener.  Hade Heyrman kan alleen doorbreken maar Nele Cortvriend stopt in 2 tijden.

Oefenmeester Kurt Clauw brengt dan vers bloed in het team en Zultse verhoogt de druk.  Dit resulteert in enkele kansen.  Nadat Joke Verlinde haar schot geklemd zag, kopt ze bij de daaropvolgende hoekschop de bal net naast het doel.  Maar het Zultse gevaar blijft komen.  Bij een volgende hoekschop heeft Broos een save nodig om de kopstoot van Jolien Badie uit haar netten te houden.  Er volgt nu een hoekschoppenreeks van 4 op één rij.   Tot scoren komt Zultse niet.  En de voetbalwet is hard… Wie niet scoort….  En dit gebeurt ook.  Wanneer de Zultse defensie reeds de omschakeling maakt, wordt de bal net over de Zultse defensie gegooid.  Annelies Van Den Steen kan alleen richting doel gaan en twijfelt niet (0-1).  Zultse kan nog reageren met één kans.  Het schot van Bianka Ternier wordt met de voeten door Broos van de lijn gehaald.  Aalst in dolle vreugde.  Zultse ondanks de werklust terug puntenloos.

D. Zultse vv : Nele Cortvriend, Romy Jacques (70’ Ellen Volckaert), Eva Van Daele (65’ Joke Verlinde), Elien Ameye, Evi Wallez, Laurence Marchal, Jolien Badie, Bianka Ternier, Lore Vandeghinste (66’ Sofie De Puydt), Annelies Demeijer, Marijke De Rouck

VC D E. Aalst : Sabrina Broos, Kim Aerts, Stephanie Beerens, Angelique Walraevens (59’ Elien De Jaeger), Natalie Vander Stappen, Jasmien Meulewaeter, Imke Borms, Hadewijch Heyrman (68’ Sarah Broos), Steffi De Pelsmaecker, Annelies Van Den Steen, Lien Paternot

Gele kaarten : Hadewijch Heyrman (A)