Boro plaatst zich na strafschoppen

Dirk Pieters

Middlesbrough heeft zich dinsdagavond moeizaam geplaatst voor de vijfde ronde van de FA Cup. Door de overwinning neemt Boro het in de volgende ronde op tegen West Bromwich Albion.

Middlesbrough – Bristol City 2-2 (5-4 n.s.)

In het Riverside Stadium begonnen de bezoekers het best aan de wedstrijd. Al vrij vroeg bracht David Noble zijn ploeg op voorsprong; 0-1. De thuisploeg had het moeilijk en kon daar maar moeilijk een antwoord op vinden. Het duurde tot twintig minuten voor tijd alvorens Viduka de gelijkmaker binnenkopte.

In de eerste helft van de verlenging kwam Boro via Yakubu Aiyegbeni (‘102), die eerder een strafschop miste, op voorsprong. Drie minuten voor tijd dwong Jamie McCombe een strafschoppenreeks af, waarin de thuisploeg uiteindelijk de vijfde ronde veilig stelde.

Ook Norwich heeft zich geplaatst voor de volgende ronde. De club bekert nu verder tegen Chelsea.

Norwich City – Blackpool 3-2

Het duel tussen Norwich en Blackpool werd een echte bekerthriller. Michael Jackson bracht de bezoekers wel op voorsprong, maar twee treffers van Darren Huckerby (’78 en ’95) brachten daar verandering in. Ook Blackpool gaf niet op en in de 108ste minuut zorgde Shaun Barker voor de gelijkmaker. Beide ploegen leken af te stevenen op de penaltyreeks, maar Chris Martin (‘112) verlengde het bekersprookje van The Canaries. [VI]