Braga wint nu ook bij Parma

Kristof Blomme
| 0 reacties
Braga wint nu ook bij Parma
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Parma heeft op eigen veld met 0-1 verloren van Braga. Diego scoorde in de slotminuut. Ook de heenmatch hadden de Italianen al met 1-0 verloren. 

Parma ging in de heenmatch bij Braga met 1-0 onderuit. De Italianen hadden dus nog een kans om de kwalificatie op eigen veld af te dwingen. Paponi kreeg meteen een enorme mogelijkheid. Hij kopte hard op doel, maar Paulo Santos hield de bal met een geweldige reflex uit zijn doel. Aan de overkant kwam Zé Carlos het dichtst bij een doelpunt. Hij mocht van dichtbij uithalen. Zijn poging verdween net naast de verkeerde kant van de paal. Ook Parma bleef gevaarlijk. Ferronetti vond Muslimovic voor doel, maar die trapte in één tijd over. Even later stond opnieuw Muslimovic aan het kanon. Dit keer ging zijn poging naast. De laatste kans voor de koffie was voor Grella. Hij haalde uit vanop zo'n 30 meter. Opnieuw pakte doelman Santos echter uit met een schitterende save. 

Na de pauze herstelden de Portugezen het evenwicht. Eerst kon Cigarini een poging van Chavez nog net afblokken. Nadien haalde Luis Felipe uit, maar hij kon zijn schot niet kadreren. Naarmate de tweede helft vorderde nam Parma opnieuw het heft in handen. Santos moest een afstandsschot van Gasbarroni pareren. Ook Bacchetti kwam dicht bij de verlossende treffer. Hij kopte een voorzet van Gasbarroni net naast. Parma bleef nu de kansen opstapelen. Gasberonni, Rossi en Dessena waren echter niet scherp voor doel. Braga moest het laatste kwartier nog afhaspelen met tien man nadat Frechaut met twee gele kaarten mocht gaan douchen. In de laatste minuut counterden de tien bezoekers scherp. Filipe vond Diego voor doel, die in één tijd de onverdiende treffer binnen trapte. Braga plaatste zich zo voor de volgende ronde en ontmoet daarin Tottenham.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties