Celta houdt Spartak Moskou af

Celta De Vigo moet dit seizoen in Spanje strijden om het behoud. Het Europese avontuur kon misschien voor enige afleiding zorgen. Tegenstander was het Russische Spartak Moskou. De heenwedstrijd was geëindigd op een 1-1 gelijkspel. Celta kreeg de kans het thuis af te maken.

Celta De Vigo speelde zich ook al snel naar een 1-0 voorsprong. Nuñez bereikte Nené en die schoot knap binnen: 1-0 na negentien minuten. Spartak Moskou was dus op achtervolgen aangewezen, maar Celta kreeg nog kansen om de voorsprong te verdubbelen. Nuñez en Pablo Garcia lieten de 2-0 echter liggen. Spartak Moskou prikte nog tegen. Een schot van Pavlyuchenko ging rakelings naast. Diezelfde Pavlyuchenko besloot de laatste kans recht op Suarez

Spartak Moskou kon hier toch moed uit putten en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Kalynychenko schoot naast. Suarez hield Kovac en Dzyuba van een doelpunt. Celta De Vigo kon wel nog een keer scoren. Angel Lopez gooide snel in en Jonathan schoot van op afstand binnen. Dat doelpunt leek het einde te zijn voor Spartak Moskou, maar twee minuten voor affluiten tekende Titov nog voor de 2-1. Het werd nog even bibberen en beven voor Celta De Vigo. De Spanjaarden hielden stand en bereikten toch de volgende ronde van de Uefa Cup. Spartak Moskou is net als stadsrivaal CSKA Moskou uitgeschakeld.