OHL B wint thriller in de slotfase

Dirk Pieters

De wedstrijde tussen Wezemaal en OHL-B kondigde zich als een thriller aan en het is er ook eentje van formaat geworden, tot en met de laatste minuut bleef het spannend. Uiteindelijk wonnen de bezoekers met 2-3.

OHL-B begon verrassend sterk aan de wedstrijd. Na een heel korte studieronde golfde de ene aanval na de andere op de verdediging van Wezemaal af. Na een twintigtal minuten had het al gemakkelijk 0-4 kunnen staan, maar het door OHL meer dan verdiende doelpunt kwam er niet door pure pech bij de afwerking. Wezemaal slaagde er zo goed als nooit in om aan de wurggreep te ontsnappen en het bleef voor hen een hele tijd pompen of verzuipen. Eén keer slaagden zij er toch in uit te breken en het was meteen raak. De OHL-goalie kon het schot van de doorgebroken spits nog wel aanraken maar de bal hobbelde toch in doel. 1-0 en balen aan OHL-zijde.

OHL was nu op achtervolgen aangewezen en dat deed het ook met volle overgave. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft kwam dan ook de oververdiende gelijkmaker er aan. Maaike Van Pee leverde de assist en Karen Mombaerts nam de bal in één tijd van buiten de rechthoek op de rechtervoet. Het ronde ding verdween met een mooie boog in doel. Rusten met 1-1 en met een wrang gevoel in OHL-rangen: de wedstrijd had eigenlijk al gespeeld moeten zijn.

Na de rust trok OHL meteen weer ten aanval en dat werd snel beloond. Annelies Van Den Bergh rondde een snelle aanval koel af. 1-2 en doorstomen nu, dacht iedereen. Dit bleek niet het geval. Wezemaal had zich na de rust iets beter ingesteld op de zeer offensieve opstelling van OHL en herstelde langzaam het evenwicht. Dit resulteerde niet onmiddellijk in gevaarlijke standjes voor doel, maar er ontstond toch een zekere dreiging waarvan in de eerste helft hoegenaamd geen sprake was geweest.

Rapide begon iets hoger te spelen en, een kwartier voor het einde van de wedstrijd, dook de Wezemaal-spits plots alleen op voor de OHL-doelvrouw. Ze werkte beheerst af. 2-2 en alles was te herdoen voor OHL.

OHL probeerde opnieuw onder stoom te komen. Dit liep aanvankelijk niet echt vlot maar dan kwamen er toch een aantal mooie gelegenheden tot stand. Een greep hieruit: Lien Anthoons op aangeven van Maaike Van Pee, Caroline Van Braeckel na een hoekschop van Chris Schols en Maaike Van Pee op aangeven van Jolien Christens. De bal leek er echter opnieuw niet in te willen en de overwinningsgoal bleef uit. Die viel er uiteindelijk dan toch, drie minuten voor affluiten. Chris Schols hamerde een vrij schop droog in de linkerbovenhoek. Hierna speelde OHL speelde de wedstrijd uit en de zo belangrijke overwinning was een feit.

Op basis van het grote aantal kansen een zonder meer verdiende zege. Het was even moeilijk, maar de goede afloop bewijst dat onze dames ook wanneer het helemaal niet meezit hun tanden kunnen laten zien en een scheve situatie kunnen rechtzetten. Het gevoel van vertrouwen met het zicht op de rest van het seizoen kan hierdoor alleen maar versterkt worden.