Interview Kevin Baert na de topper

Joeri De Ren
| 0 reacties
Kevin Baert na de topper
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Kevin Baert is waarschijnlijk een van de absolute publiekslievelingen op de Bosuil. De jonge, technisch vaardige, middenvelder had in de pers al aangegeven dat hij droomde van een basisstek in de topper tegen Mechelen, maar moest toch starten op de bank door de terugkeer van Souleymane Mamam.  "Ik was zeer teleurgesteld met mijn invallersstatuut, maar ik kan er al bij al mee leven.  Het is natuurlijk altijd balen als je start op de bank, maar ik ben toch blij dat ik alsnog mocht invallen.  Ik wou er alles aan doen om sterk te presteren en om mijn team aan de overwinning te helpen."

Invallen in een wedstrijd als deze is nooit eenvoudig en dat is niet anders voor Kevin Baert. "Invallen is moeilijk, maar ik heb er toch weinig problemen mee denk ik. Ik wil me gewoon vollledig geven en mijn uiterste best doen."

Antwerpen won de topper, maar gaf unaniem toe dat het toch een moeilijke avond was tegen een zeer sterke tegenstander.  "Het was een fel bevochten zege, maar een verdiende zege. Mechelen is een sterke en tactische tegenstander, maar wij hadden duidelijk de beste kansen. Na de 1-0 gingen ze zwaar drukken, maar dat viel te verwachten. Toch dwongen ze weinig of geen kansen af." 

De 13000 Antwerpfans waren opnieuw fantastisch. Hoe voelt dat om te spelen voor een uitverkocht huis en zulk een uitbundige menigte ? "Het is heerlijk en ik wou dat het elke week zo was. De jongens verklaren me soms gek als ze me bezig zien, maar ik kan het niet laten mee te zingen op de bank. Ik ken al de liedjes en ik zat vroeger ook te kijken en aan te moedigen. Het is werkelijk het leukste wat er is als je voor een vol huis hier op de Bosuil spelen mag. Wat mij betreft mag dat hier tot het eind van het seizoen zo blijven."

Tenslotte de verplichte blik vooruit.  Wat verwacht Baert van de terugwedstrijd in Luik en hoe schat hij de kansen van Antwerp in ?  "Uiteraard hoop ik te starten. Ik denk ook niet dat we kansloos zijn in Luik. We starten zonder druk en spelen voor wat we waard zijn. We kunnen hoogstens alles geven en dan zien we wel. Toch blijft de competitie prioritair en moeten we dus zeker zien tegen volgend weekend gerecupereerd te zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties