Van Haezebrouck blijft voorzichtig

Kristof Blomme
| 0 reacties
Van Haezebrouck blijft voorzichtig
Foto: © SC

Hoewel Club Brugge al een gans seizoen op de dool is en het ook thuis amper afstand kon nemen van Kortrijk blijft trainer Van Haezebrouck voorzichtig. "Club blijft favoriet, wij maken maar 20 procent kans op de halve finale."

Allicht rekent trainer Hein Van Haezebrouck er wel op dat zijn ploeg dit Club Brugge de baas kan, maar wil hij het niet met zoveel woorden zeggen. Kortrijk heeft immers niks te verliezen en kan vrank en vrij voetballen. Hoewel Club aan een slecht seizoen bezig is blijft Van Haezebrouck toch op zijn hoede. "Ik heb gezien met welk gemak ze zaterdag Westerlo hebben geklopt. Voor mij het bewijs dat Club een sterke ploeg blijft. Maar kom, wij zijn iets sterker thuis en zij zijn iets zwakker uit, dus ik blijf hopen."

Ook voorzitter Allijns schuift de favorietenrol terecht graag door naar de Bruggelingen. "Het enige wat we bereikt hebben in de heenmatch is dat Club met respect komt afgezakt. Als wij het begin kunnen doorkomen zonder tegendoelpunt zal het vertrouwen wel groeien."

Kortrijk is bezig aan een sterke reeks in tweede klasse. Het pakte 29/36. Het wil dan ook zo vlug mogelijk terugkeren naar de Jupiler League. "Wij willen op relatief korte termijn terug naar eerste klasse. Dankzij de bekercampagne staan we weer even op de voetbalkaart. Dat werkt motiverend ook voor de spelers."

Toch zou de beker ook punten kunnen kosten in de competitie. "We hebben een kleine kern. Dat is het enige nadeel aan de beker. We willen eindronde spelen, maar we beseffen dat de matchen tegen Club ons punten zullen kosten in de competitie. Maar het zij zo, de ploeg gaat er vol voor", aldus de voorzitter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties