Dhont en Charai na KVM-AA Gent

Bart Hermans
| 0 reacties
Dhont en Charai na KVM-AA Gent
Foto: © SC

Voetbalkrant kon na de trainersbabbel geen spelers van AA Gent meer te pakken krijgen , voor Mechelen haalden we Bert Dhont en Issame Charaï voor onze dictafoon.
 
Bert,jullie hebben hard gestreden maar toch verloren?
 
“Dit is inderdaad de juiste conclusie. In het begin hebben we er nog in geloofd omdat we hen toch een beetje konden onder druk zetten. Ik weet wel dat we niet echt grote kansen hebben gehad maar ik denk dat we al bij al op een zeer goed georganiseerd Gent botsen. Op die twee wedstrijden krijgen we misschien een kans, ginder scoren we op die vrije trap en dat is te weinig. Dat zie je vandaag ook weer en dat heb je het heel moeilijk tegen een AA Gent dat gekend is voor zijn organisatie. Je kan dan weinig creëren en als je niks kan creëren kan je natuurlijk ook niet winnen. Het is logisch en ik ben ook niet echt ontgoocheld. Ik denk dat we een heel goed parcours hebben afgelegd en we hebben aan de buitenwereld en eersteklassers getoond wat voor een ploeg we zijn. Zoals vandaag ook , we hebben een aantal keer goed gevoetbald maar op hun helft stokte het meestal. Vooral omdat ze zo goed waren georganiseerd en heel sterk zijn in duels.”
 
Jullie missen misschien ook dat tikkeltje ervaring?
 
“Ja, misschien wel. Ze spelen ook veel volwassener. Foutje uitlokken, balletje laten rollen, de scheids bespelen … die is daar ook ingetuimeld met fouten links en rechts. Ze gaan iets heftiger neer dan in tweede klasse en ook daaraan zie je dat je tegen een topploeg van eerste klasse speelt. Realisme is belangrijk en dit verlies mag dan ook niet te lang blijven hangen. Ik had graag tot de laatste minuten die 0-0 gehouden en dan weet je nooit. Je eindigt de match ook niet met 0-0 en dan verlies je . Na het doelpunt merkte je dat de punch er wat uit was en dat we dan ook al twee keer moesten scoren om verlengingen te halen. We hadden tot dan toe maar weinig kansen gehad en het zou dan ook raar zijn dat we dan ineens wel kansen zouden krijgen. Eigenlijk hebben we geen kans gehad op de kwalificatie.”
 
Zaterdag spelen jullie thuis tegen Tienen?
 
“Ja die match is ook heel belangrijk. Dan moeten we wel de betere ploeg zijn en kansen creëren anders is ook dat over.”
 
Toen was het de beurt aan Issame Charaï:
 
Issame,jullie verliezen vandaag van AA Gent en zo eindigt het bekeravontuur?
 
 â€œJa, maar toch vind ik dat we goed hebben meegevoetbald en ik denk niet dat we hebben moeten onderdoen voor hen. Die mannen hebben wel wat kansen gehad , niet echt open kansen maar er gaat er wel eentje binnen en ik denk dat juist dat het verschil is tussen eerste en tweede. We hebben toch laten zien dat we een voetballende ploeg zijn en dat tegen een ploeg uit de top vijf. Ik denk dat we wel met opgeheven hooft kunnen verder gaan. Het bekeravontuur is heel mooi geweest en we hebben er het maximum uitgehaald.”
 
Nu kunnen jullie volop strijden voor dat eindrondeticket?
 
“Dat is de prijs waar we nu nog voor moeten knokken en ik denk dat we zeker die derde plaats moeten vasthouden. Dat moet ons doel worden nu en dan kan alles nog . De eindronde proberen halen is nu het hoofddoel voor ons allemaal. Dit hoofdstuk moeten we gewoon afsluiten en verder gaan. Competitiegericht moeten we nu gewoon verder gaan en punten pakken en zo die derde plaats vrijstellen.”
 
Het is natuurlijk nooit leuk om uitgeschakeld te worden maar dan is de beker ook geen belasting meer?
 
“Inderdaad, het is zeer zwaar geweest. Zaterdag was het een belangrijke wedstrijd , nu vandaag en dan terug zaterdag. In dat opzicht valt die woensdag weg en dan is het toch ook gemakkelijker voor ons om toe te leven naar die wedstrijd van zaterdag. Nu kunnen we ons volledig concentreren op de competitie want ergens speelt dat wel in je hoofd dat er ook nog een bekermatch is. Nu kunnen we ons volledig concentreren op die competitie.”
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties