Edegem blijft zwart beest voor Forcom

Brussels 3–2 C. Frameries
De thuisploeg zette aan zonder de geschorsten Ferian en El Hajami.  Vitor, die momenteel in het buitenland verblijft, werd aanvankelijk amper gemist.  Na het eerste kwart stond het al 3-0.  De 1-0 kwam in de rebound.  De 2-0 viel op een tegenactie, een diagonaal van Breno. Via een vrije schop viel de 3-0.  Op hoekschop stond Lemaire aan de tweede paal en milderde.  De tegentreffer bracht Brussels aan het wankelen.   Toen midden de tweede helft de 3-2 viel, viel Brussels als een kaartenhuisje ineen.  Uiteindelijk bleef Brussels toch net overeind.

Antwerpen 3–5 Edegem
Edegem blijft het zwart beest voor Forcom.  Samir El Haoual bracht in zijn gekende stijl, tijdens een evenwichtige eerste helft, zijn Edegem tweemaal op voorsprong.  Bali en Ilyas El Haoual – maar meer nog doelman Rousseau - zorgden er voor dat de score ook in evenwicht bleef.  Na de pauze zette Forcom meer druk.  Dat speelde in de kaart van het counterend Edegem dat daar optimaal van profiteerde.  Ook al stelde de thuisploeg een derde keer gelijk.  De 3-4 kreeg ze echter niet meer van de tabellen geveegd.  Ook niet met Bachar als vliegende doelman.  International Jaffal bepaalde van op eigen helft de eindstand op een ontnuchterende 3-5.

Charleroi 8–0 Lommel
Action 21 Charleroi was in grootse doen en speelde naar eigen zeggen zelfs de beste wedstrijd van dit seizoen.  Lommel was daar het slachtoffer van.  A21 haalde Europees niveau en was daardoor minstens een klasse sterker dan Minicup.  Tussen de 1-0 en de 2-0 weerde Dandoy minstens evenveel gevatte doelpogingen.  Overbuur Fehrmann deed hetzelfde.  Een veel scherper A21 speelde met zijn tegenstrever en stoomde door.  Lommel lukte zelfs niet eens het toch wel verdiende eerreddend doelpunt.

Seraing 4–4 Houthalen/Genk
Aanvankelijk leek ONU op een duidelijk zege af te stevenen.  Nagenoeg elke actie leverde een doelpunt op en  daardoor liepen de Luikenaars tot 3-0 uit.  De tegengoal kort voor de pauze was voor kersvers coach Antonio Leone het signaal om door te gaan.  Het leek de juiste tactiek want Stegemann milderde.  Toen Ouchene met rood uitgesloten werd, dacht Seraing meer ademruimte te krijgen, maar dat viel tegen.  Twee counters leverden evenveel doelpunten op.  De punten leken Seraing te ontglippen tot Edwin Grünholz – nadat hij de eerste miste – de tweede tienmeter benutte om alsnog terecht een punt thuis te houden.