Interview Van Hemert na Ronse - Antwerp

Joeri De Ren
| 0 reacties
Van Hemert na Ronse - Antwerp
Foto: © SC

Roel Van Hemert is niet enkel een toonbeeld als het op modebewustzijn aankomt, maar ook op het vlak van de eloquentie staat de jonge Nederlander meer dan zijn mannetje. Een enkele vraag levert je gelijk tientallen zinnen voer tot schrijven op. De jongeling heeft alvast geen mediatraining meer nodig. Toch kan je aan Van Hemert ook steeds aflezen wat voor gevoelen hij overhoudt aan de wedstrijd. Hij is een echt winnaarstype en dus zag je de zorgelijke rimpels op zijn voorhoofd. Voor even werd hij de kampioen van de frons...

We vroegen hem of hij wist wat er nu juist fout was gegaan. Hoe kwam het dat Antwerp zulk een slechte beurt maakte na de koffie ? "De coach waarschuwde ons al aan de rust en zei dat we nog een laatste keer er allemaal voor moesten gaan. Moeilijke omstandigheden en vermoeidheid ten spijt waren we het aan onszelf verplicht te winnen. We moesten gewoon een tweede keer scoren, maar voetbalden teveel naar achteren. Dat er dan een zwabberbal los valt in eigen doelgebied en wordt binnen gewerkt, dat is vreselijk zuur. We hebben de meeste kwaliteit, maar die jongens pakten meer dan verdiend een punt vandaag. Er zijn geen excuses want deze wedstrijd mag je nooit verliezen.

Het zat Van Hemert ook niet lekker dat Antwerp opnieuw, net als ten tijde van de 1 op 9 vergat om zich terug ten volle in de strijd om de titel te knokken. "We vergeten alweer die mentale tik uit te delen aan Dender door voor het eerst dit seizoen gelijk te komen. We laten het steeds afweten tegen de kleinere ploegen en het is juist tegen dit soort tegenstanders dat je kampioen wordt. Dender wint misschien geen toppers, maar het geeft nauwelijks punten weg tegen de rest van de reeks."

Elke mens zoekt naar verklaringen en zo ook Van Hemert. Is het de druk ? Is het een gebrek aan ervaring om met de druk om te gaan of om zulke wedstrijden te winnen ? "Ik weet niet of het aan een gebrek aan ervaring te wijten valt. We hebben een jonge getalenteerde ploeg en misschien zou een ervaren rot als Verjans in zulke wedstrijden van goudwaarde kunnen zijn, maar toch vind ik ook dat geen excuus. Hier moet je normaal altijd drie punten komen halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties