België kansloos volgens Sa Pinto

Kristof Blomme
| 0 reacties
België kansloos volgens Sa Pinto
Foto: © SC

België staat zaterdag voor een moeilijke opdracht in Portugal. Ook volgens Ricardo Sa Pinto, speler van Standard, maken de Rode Duivels geen schijn van een kans. 

Sa Pinto was zelf 46 keer actief voor de nationale ploeg van Portugal. Hij scoorde daarin tien keer, onder andere één keer tegen België. Als er wordt gepeild naar de kansen van ons land is Sa Pinto duidelijk: "Ik kan mij niet voorstellen dat Portugal thuis geklopt wordt door België. Er zijn nog zekerheden in het voetbal." Toch zullen zijn ploegmaats bij Standard niet voor niks afreizen naar Portugal. "Tegen één van de beste ploegen ter wereld aantreden is nooit een verloren zaak. Al krijg je klop, ze zullen een formidabele ervaring rijker zijn."

Sa Pinto schat zijn eigen Portugal heel hoog in. De Rode Duivels daarentegen spreken hem niet aan. "Portugal is wereldtop, dat hebben ze in Duitsland bewezen. Ik ben vol vertrouwen. De Rode Duivels hebben minder techniek, minder ervaring, minder automatismen. Er zit geen structuur in de ploeg. Bovendien hebben jullie geen flitsend genie als Cristiano Ronaldo. Je kan enkel hopen op een totale offday van Portugal en veel geluk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties