Analyse Met 4 naar de eindsprint in Oost-Vl.

Gentil Dossche
| 0 reacties
Met 4 naar de eindsprint in Oost-Vl.
Foto: © SC

Was Eendracht Appelterre vorige week de grote verliezer aan de Top, dit keer werden de tabaksplanters de grote triomfator. Wesley De Meyer scoorde een knap doelpunt door de bal met een hakje achter het steunbeen binnen te tikken en nog voor de rust was Kemzeke uitgeteld. 
FC Eeklo lukte er niet in het Vrasense blok te ontwrichten zodat de nul op het bord bleef. Eeklo volgt op 2 punten van Appelterre.
Bij Olsa Brakel was men niet bepaald gelukkig met de spelleiding. Een licht toegekende strafschop in de slotfase zette heel wat kwaad bloed. Bij Ursel liet men de kans niet liggen. Brakel volgt nu op 3 punten van de leider. 
Sparta Petegem kon pas dank zij een owngoal de vroege achterstand bij Eine wegwerken, enkele minuten later gevolgd door de winnende treffer. Petegem volgt nu op slechts 1 puntje van Brakel en 2 van Eeklo. De prijzen bovenaan zijn zeker nog niet uitgedeeld. In de strijd om de 3de periodetitel nestelt Petegem zich naast Berlare aan de leiding.
 
Zonder een aantal basisspelers trok FC Vrasene naar Eeklo met als doel niet te verliezen en dat lukte. De Waaslanders die, na het verlies van vorige week, enigszins uitgeteld lijken voor de titel, volgen op 7 punten van Appelterre. SK Lebbeke had zijn 26ste seizoenswedstrijd tegen Kerksken al enkele weken geleden afgewerkt en blijft op de 6de stek, nu op 9 punten van de leiders. Op die plaats krijgt SK Lebbeke het gezelschap van SK Berlare. De puitenkloppers bleven bij Machelen steken op een scoreloos gelijkspel. Kwik Eine ging thuis onderuit tegen Petegem en blijft de linker kolom sluiten, ondertussen op 11 punten van Appelterre.
 
Het technisch vaardige spel van Rapide Lebbeke was door velen geroemd maar bracht na nieuwjaar weinig punten op. Bij een ontstellend zwakke Aalter klopte dit keer alles gelijk een bus en de thuisportier mocht zich 7 keer omdraaien. Jens Verroken, volgend seizoen aan de slag bij Rupel-Boom, zette zijn teller op 14 treffers. Rapide voert de rechter kolom aan op 16 punten van de leiders. 
SK Terjoden-Welle kon bij Lovendegem geen enkele van de gecreëerde kansen afwerken en, zoals vaker in het voetbal, werd dit afgestraft. De fusieploeg telt 18 punten achterstand.
Klauwaerts Kemzeke weerde zich tegen leider Appelterre als een duivel in een wijwatervat maar kon de nederlaag niet ontlopen. Enkele goede kansen na de rust werden niet verzilverd. Als 10de volgt Kemzeke op 19 punten. Eveneens op 19 punten vinden we Eendracht Aalter terug. Aalter ging op eigen veld zwaar ten onder tegen Rapide Lebbeke en zal zich serieus moeten herpakken. Veel werk aan de winkel voor de sportieve staf bij Aalter.
 
Eindelijk, zuchtte men zaterdagavond bij SKDJ Lovendegem, na een bijzonder deugddoende en noodzakelijk overwinning tegen Terjoden. Toch blijft het bang afwachten voor het verloop in 4de klasse om te weten of de 2de periodetitel al dan niet recht geeft op de eindronde. Lovendegem volgt op 2 punten van Aalter en Kemzeke.
Verdiend of niet, Sparta Ursel moest punten oogsten tegen Brakel wou het de achterstand op Lovendegem binnen de perken houden. Dieter Coens trapte in de 95ste minuut het doelpunt van de hoop tegen de bezoekende netten. Ursel blijft op één puntje van Lovendegem. 
Hoe langer de competitie duurt, hoe sterker Eendracht Machelen wordt. Het gelijkspel en het verdiende punt tegen Berlare zullen wellicht onvoldoende zijn om een verlengd verblijf in 1ste Provinciale alsnog te bewerkstelligen, zeker nu zowel Ursel als Lovendegem een driepunter pakten. Mathematisch kan het nog maar …
Voor FC Kerksken, dat dit weekend vrij was, zit de klus er op. De tuimel naar 2de Provinciale is voor de Rode Lantaarn nu ook wiskundig niet meer te vermijden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties