'Romario's duizendste moet in Maracana'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'Romario's duizendste moet in Maracana'
Foto: © SC

Romario zal woensdag niet meespelen met Vasco da Gama in de competitiewedstrijd tegen Americano. De aanvaller heeft wat rust nodig en bovendien wil Vasco-voorzitter Eurico Miranda dat het duizendste doelpunt van Romario op een waardige manier in de schijnwerpers zal staan. De voormalige international zelf lijkt niet veel waarde te hechten aan de plaats waar hij zijn duizendste doelpunt scoort, maar voor Miranda mag die goal nergens anders vallen dan in het imposante Maracana-stadion.

De eerstvolgende wedstrijd in het Maracana-stadion van Vasco da Gama vindt zondag plaats tegen rivaal Botafogo. Toevallig is dat de enige grote club in Rio de Janeiro waarvoor Romario nooit speelde. Botafogo is ook het team die altijd moest afrekenen met Romario. In 38 duels tegen die club scoorde de spits 31 keer. In de laatste ontmoeting met Botafogo scoorde O Baixinho er drie.

Romario zou graag zijn duizendste goal maken op strafschop. "Bij een strafschop let iedereen op. Maar ik zal op dat moment nog meer trillen dan bij de strafschoppenserie in de finale van het WK 1994. Ik hoop dat de doelman die tegenover mij zal staan, begrip heeft voor mijn situatie", aldus Romario.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties