Italië pakt drie belangrijke punten

Kevin Vanbuggenhout

Italië stond voor een belangrijke wedstrijd tegen Schotland. Om de kloof met de leiders in groep B niet te groot te laten worden moest Italië de punten thuishouden. Schotland deed het tot nu toe goed in de EK-kwalificaties. Puntenwinst in Italië zou de Schotten de eerste plaats opleveren. Franck De Bleekere was voor deze wedstrijd aangeduid als scheidsrechter.

Italië kwam vrij snel op voorsprong. Na elf minuten kopte Toni een vrije trap van Oddo binnen. Italië was tevreden met die vroege voorsprong en had niet meteen de intentie om zelf het initiatief te nemen. Schotland probeerde wel iets terug te doen, maar bracht op aanvallend vlak te weinig. Italië kon ook niet echt voor gevaar zorgen. In blessuretijd versierde Schotland dan toch een kans. Miller zag zijn kopbal naast gaan.

Italië kwam met een andere ingesteldheid uit de kleedkamers. Schotland werd achteruit gedwongen en Italië dwong enkele goede kansen op een tweede treffer af. Di Natale was er drie minuten na rust al dichtbij, maar Gordon was bij de pinken. Drie minuten later kwam Di Natale alleen voor doel. Ditmaal redde Gordon met de voet. De Schotse doelman was ook paraat op een poging van Toni. Hierna verwaterde de partij weer. Twintig minuten voor affluiten waren de Schotten eraan voor de moeite. Toni kopte van dichtbij de voorzet van Camoranesi binnen: 2-0. Italië speelde de partij uit en stak de drie punten op zak.

Italië behaalde een belangrijke overwinning tegen Schotland. Door deze zege nadert Italië tot op twee punten van leiders Oekraïne, Schotland en Frankrijk. Schotland heeft wel een match meer gespeeld.