Devroe: 'In elke linie een versterking'

Kristof Blomme
| 0 reacties
Devroe: 'In elke linie een versterking'
Foto: © SC

Luc Devroe, sportmanager bij Club Brugge, is volop bezig volgend seizoen aan het voorbereiden. De 42-jarige Devroe zegt in Het Laatste nieuws in elke linie één versterking te halen. Indien er basisspelers vertrekken moeten ook die nog vervangen worden.

 
Club Brugge heeft een dramatisch seizoen achter de rug. De restultaten bleven uit en er kwamen verhalen over verdeeldheid binnen de spelersgroep naar buiten. Marc Degryse werd op de keien gezet en moest plaats maken voor Luc Devroe. De ex-sportleider van Roeselare moet in Brugge zorgen dat er opnieuw spelers komen met de juiste mentaliteit. Er is nog geen duidelijkheid over wie vertrekt. Wel wil Devroe in elke linie minstens één serieuze versterking. "Als het nodig is zal ik de heilige huisjes slopen. Maar er is nog niet beslist wie moet vertrekken. De spelers hebben nog twee maanden om me te overtuigen. Ik wil in elke linie alvast één serieuze versterking. Drie gerichte aankopen in plaats van tien in de breedte. Ik wil niet weer een jaar verliezen omdat er een nieuwe ploeg moet gebouwd worden." 

De gebroeders Monteyne en Geraerts? "Zowel Martijn als Pieterjan Monteyne worden aan Club gelinkt, maar we hebben nooit met ze gepraat. Zij zijn echt geen prioriteit. Over Geraerts zwijg ik. Ik wil geen tweede zaak Carl Hoefkens. Maar het is duidelijk dat Club geïnteresseerd is en blijft in Geraerts." Hoe zit het dan met Balaban en Glasgow Rangers? "Wij willen hem niet per se weg. We hebben nog niets van Glasgow Rangers gehoord, maar de sleutel ligt bij Balaban. Als hij zou vertrekken wil ik er twee spitsen bij. Ik wil in elke linie één versterking als er geen basisspelers vertrekken, anders wil ik elke keer een bijkomende vervanger. Anders zetten we geen stap vooruit."

Over trainer Janevski is Devroe duidelijk. "Dinsdag overhandig ik mijn evaluatiedossier aan de Raad van Bestuur. Daarin vraag ik om Janevski krediet te geven en door te gaan met hem. Wanneer anderen een andere visie hebben zal ik het aanvaarden. Er is immers ruimte voor twijfel, gezien de korte periode die hij bij Club is."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties