Romario moet nog even wachten op nr. 1000

Mathias Dumarey

De Braziliaan Romario zal nog een beetje moeten wachten op zijn duizendste doelpunt. In het belangrijke duel tegen Botafogo in het Maracana Stadion kwam hij niet tot scoren. Botafogo won het duel van Vasco da Gama overigens met 2-0.

Romario was er wel enkele keren dichtbij. Voor de rust was hij weinig actief. Na de pauze was hij veel gevaarlijker met een schot in het zijnet, een lob die over ging en hard schot dat naast ging. Botafogo benutte wel de kansen. Lucio Flavio opende de score in de eerst helft met een schot dat via de binnenkant van de paal binnen ging. In de blessuretijd van de tweede helft werd het nog 2-0.

De volgende kans om O Baixinho te zien scoren, komt er woensdag. Vasco da Gama speelt dan een wedstrijd om de Braziliaanse beker. Op 8 april staat dan het duel tegen Cabofriense op het programma in het kader van het staatskampioenschap van Rio de Janeiro.