Interview Ivens en Crabeels na KVM-KVK

Bart Hermans
| 0 reacties
Ivens en Crabeels na KVM-KVK
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Aan de kant van KV Mechelen spraken we na de gewonnen wedstrijd tegen KV Kortrijk met Jonas Ivens en Pieter Crabeels:
 
Jonas, het was een heel belangrijke match vandaag en jullie winnen die.
 
“Ja, ik denk dat we vandaag een hele belangrijke overwinning behalen en dat de eindronde nu wel heel dicht komt. Ik heb ook juist gehoord dat Antwerp verliest en we zo op die tweede plaats komen. Het is zelfs nog mogelijk om de titel te nemen.”
 
Kortrijk heeft vooral in de eerste helft laten zien dat het een heel goede voetballende ploeg is?
 
“Ja, het is zelfs de best voetballende ploeg die we dit seizoen al tegen hebben gekregen. Ze waren vandaag voetballend wel ietsje sterker maar ik denk toch dat we op basis van die tweede helft een verdiende overwinning hebben behaald.”
 
De trainer was in zijn trainersbabbel heel lovend over de centrale verdedigers.
 
“Ja, dat komt ook omdat we heel goed op elkaar zijn ingespeeld en ik denk niet dat we als centraal duo dit seizoen al een match gemist hebben. Voor de automatismen is dat heel belangrijk.”
 
Het wordt nu voor de volgende wedstrijden ook een beetje oppassen voor de gele kaarten?
 
“Ja, door die gele kaart vandaag sta ik op twee kaarten. Ook Kenny heeft er al een tijdje twee dus zullen we moeten oppassen. Normaal pak ik op een seizoen zo wel twee schorsingen dus op het moment valt het nog wel mee”
 
De ploeg is op het moment wel minder fris maar toch halen jullie nog resultaten?
 
“ Ja, ik had vandaag ook de indruk dat we minder fris aan de wedstrijd begonnen maar op momenten dat we voelen dat het iets minder loopt kunnen we wel heel realistisch spelen en dan ook op resultaat spelen. Dat is toch wel een kwaliteit van deze groep. Als het dan kwestie techniek en frisheid iets minder is kunnen we altijd terugvallen op onze mentaliteit. We moeten nu gewoon verder kijken naar de volgende wedstrijden, op Oostende hadden we misschien een unieke kans omdat de ploegen voor ons toen al punten hadden laten liggen …
Maar ik denk toch dat we dat vandaag hebben recht gezet.”
 
Dat is toch wel iets dat we al meerde malen hebben gezien van jullie , als het wat minder is de ene week wordt het de week erachter terug rechtgezet.
 
“ Dat is inderdaad de rode draad door ons seizoen , dat we na een mindere prestatie de week erna extra geprikkeld zijn om een goede prestatie neer te zetten.”
 
Je scoort dit seizoen wel heel belangrijke doelpunten. Vorige thuismatch de winninggoal tegen Tienen en nu ook weer tegen Kortrijk.
 
“Ja, het is het eerste jaar dat ik zo bepalend ben met doelpunten. Dat komt natuurlijk ook door de speelstijl van Mechelen zelf omdat we altijd vooruit spelen en je dan ook veel de kans krijgt om mee te schuiven.”
 
Je scoort vandaag een wereldgoal, zo een doelpunt zie je niet veel. Een kopbal van aan de zestienmeter?
 
“Ja, ik besefte op dat moment niet dat het van zo ver was. Het licht ging wel even uit na dat doelpunt , het was een heel mooi moment.”
 
Hoe kwam het eigenlijk tot stand? Na een inworp?
 
“Ja, het was een inworp en omdat dat bij ons standaardfases zijn komt ik daar dikwijls op mee. Hij wordt dan kort gegeven en op dat moment vloek ik maar Dhont zei dat ik toch moest mee gaan. En dan krijgt ik toch die bal met het gekende gevolg.”
 
Dat is met de beker bij je zevende doelpunt van het seizoen?
 
“Ja , dat kan tellen voor een centrale verdediger.”
 
 
We spraken ook met Pieter Crabeels:
 
Na Oostende start je voor de twee opeenvolgende keer in de basis  maar wel op een ongewone positie voor jou?
 
“Ja, op de linksback maar de backs bij ons zijn vrij offensief en het is daarmee denk ik dat ik daar mocht spelen. Ik heb mijn best gedaan maar het is altijd wel een beetje wennen.”
 
Zeker in aanvallend opzicht zat het wel heel goed?
 
“Ja, je moet natuurlijk ook groeien in die positie want het verdedigende aspect is allemaal nieuw voor mij.”
 
Het laatst kwartier van de eerste helft kregen jullie het wel lastig met Kortrijk?
 
“Ja, het is een zeer goed voetballende ploeg. Misschien we een van de beste ploegen dat hier is komen voetballen dit seizoen en dan nog met drie geschorsten. Dus chapeau voor hen. Ze hebben ook vrij aanvallend gespeeld maar ik vind dat we dat wel goed hebben opgevangen en op onze manier hebben gevoetbald. Het was een knappe goal van Jonas (Ivens) en we hebben dan stand kunnen houden. Het was een verdiende overwinning. We komen zo tweede op zes punten van Dender met nog zes matchen te gaan.”
 
Jullie nemen een stevige optie op de eindronde vandaag?
 
“Ja, maar het leeft meer in de groep om toch nog eerste te eindigen.”
 
Vandaag ging je ondanks je gele kaart bij tijden nog stevig door en zweeg je bij een bepaalde fase echt wel niet tegen de scheidrechter?
 
“ Ja, op dat moment had ik er niet aan gedacht dat ik al geel had maar de trainer had me er tijdens de rust voor gewaarschuwd. Maar ja als verdediger moet je af en toe eens stampen he.”
 
In een eerder interview gaf je aan dat je einde contract bent. Zijn er ondertussen al gesprekken geweest?
 
“Ik heb vorige week mijn manager Walter Mortelmans nog eens gehoord. Die was hier nog eens komen praten met Fi Van Hoof en de trainer en dat lijkt de goede richting uit te gaan. Ze hebben dat gesprek zelf gevraagd en binnen twee weken moet ik er bij komen zitten en dan zal ik horen wat ze met mij van plan zijn. Ze weten allemaal dat ik hier graag ben. Ik ben van Mechelen en kom met de fiets naar de voetbal.”
 
Hopelijk kan je deze lijn nu doortrekken?
 
“Ja, er komen er natuurlijk heel wat spelers terug uit blessure nu. We zullen ons best blijven doen en zien waar we uitkomen.”

Foto's : An Rogier (http://www.kvmechelen.be)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties