United vernedert Roma op Old Trafford

Kristof Blomme

Manchester United heeft zich met grote klasse geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Na de 2-1 nederlaag in Rome werd AS Roma op Old Trafford getrakteerd op een heuse vernedering, 7-1 werd het maar liefst. Carrick en Ronaldo namen elk twee doelpunten voor hun rekening. Ook Smith, Rooney en Evra pikten hun graantje mee.

Beide ploegen begonnen goed aan de partij. De eerste mogelijkheid was voor Totti, maar de aanvaller trapte naast het doel van van der Sar. Na tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Carrick kreeg het leer van Ronaldo en die trapte beheerst voorbij Doni. Vijf minuten later verdubbelde United de voorsprong. Giggs bereikte met een afgemeten voorzet Smith en die versloeg Doni opnieuw. Binnen de eerste twintig minuten leek de match helemaal beslist. Dit keer was het Rooney die een voorzet van Giggs tegen de touwen trapte, 3-0. Roma probeerde nog terug te vechten. Mexes trapte net naast. Ook de thuisploeg bleef kansen creëren. Carrick kopte een hoekschop van Giggs op de bezoekende goalie. Toch werd het voor de pauze nog 4-0. De onvermijdelijke Ronaldo trapte het leer in de benedenhoek.

Ook na de rust bleef United het gaspedaal indrukken. Giggs bleef de voorzetten rondstrooien en Ronaldo tikte de vijfde voorbij Doni. Alles lukte nu voor de thuisploeg. Heinze legde breed tot bij Carrick die de bal schitterend in de bovenhoek trapte. Smith en Solskjaer probeerden het nog met een lob, maar hun pogingen belandden op het dak van het doel. Aan de overkant bracht Totti de bal voor doel en daar stond De Rossi die van der Sar nog verschalkte. Uiteindelijk werd het 7-1. Invaller Evra klopte doelman Doni voor de zoveelste keer deze avond in de korte hoek. In de volgende ronde neemt United het op tegen Bayern München of AC Milan.