Evra : "Enkel moord kan Ronaldo stoppen"

Joeri De Ren
| 0 reacties
Evra : "Enkel moord kan Ronaldo stoppen"
Foto: © SC

Met deze woorden omschreef Patrice Evra gisteren zijn teamgenoot Cristiano Ronaldo na de ongelooflijke 7-1 tegen Roma. De kranten stonden er vol van vandaag en veel aandacht ging naar man van de match, Ronaldo. De wereld ligt nog maar eens aan de voeten van Cristiano Ronaldo.

"Met hem spelen is fantastisch. Ik ben zo blij dat ik in hetzelfde team zit als Cristiano. Er is geen enkele manier waarop je hem kan afstoppen. Geloof me, ik probeer het nu al een jaar op training, maar hij kent werkelijk elke mogelijke beweging en beheerst die ook tot in de puntjes."

Dat Ronaldo alle mogelijke bewegingen beheerst ligt niet enkel aan talent. Talent is de helft, inzet de andere helft. "Hij traint continu. Hij is bezeten van voetbal. Ronaldo is hier altijd eerst aanwezig en laatst weg. Hij is overal te zien met een bal. Hij eet met de bal, kijkt TV met de bal en ik denk dat hij er zelfs mee slapen gaat."

Die onvoorspelbaarheid, dat bodemloze vat vol techniek en trucks maken Ronaldo tot een van de moeilijkst bespeelbare voetballers op de planeet. "Wanneer je hem ziet komen aanlopen weet je dat er maar enkele mogelijkheden zijn. Je trekt hem indien mogelijk aan het shirt, want anders zet hij je voor schut en gaat hij je gewoonweg voorbij terwijl je zelf een gat in de lucht schopt. De man valt niet af te stoppen, tenzij door hem te vermoorden eventueel."

Gans de ploeg steunt op Ronaldo juist omdat hij door zijn beroepsernst zoveel vertrouwen uitstraalt. Sir Alex Ferguson en de ganse ploeg verwachten dat hij zowat alle prijzen zal wegkapen dit jaar op persoonlijk vlak. Enkel Didier Drogba zou een concurrent kunnen zijn. Toch vindt Evra, net als vele Mancunians Ronaldo de beste van de twee. "Ronaldo is momenteel de beste winger van de planeet voor mij. Hij kan bijna alles met een bal en we geven hem vaak de bal omdat we weten dat alle verdedigers bang van hem zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties