Liverpool zonder problemen door

Thomas Dubois

PSV Eindhoven is er niet in geslaagd om te gaan stunten op Anfield Road. De ploeg van Koeman verloor met 1-0 en is uitgeschakeld na een fraai parcours. De Nederlanders lagen niet veel onder, maar moesten toch het onderspit delven tegen een individueel sterker Liverpool.

PSV met Simons en de herstelde Koné in de basis stond op Anfield Road voor een zo goed als onmogelijke opdracht. De heenwedstrijd een week geleden eindigde in Eindhoven op 0-3 in het nadeel van de lampenclub. Kuyt moest geschorst van op de tribune toekijken, terwijl voor Gerrard en Carragher er slechts plaats was op de bank. Waar het verschil tussen beide clubs vorige week overduidelijk was in de cijfers was daar in de eerste helft weinig van te merken. De clubs hielden elkaar in evenwicht in een weinig spectaculaire wedstrijd. Farfan kreeg een kansje in het begin van de eerste helft, en daar bleef het bij voor PSV. Voor Liverpool kon Crouch vanuit een moeilijke positie toch nog schieten na een schitterende actie en dito voorzet van Pennant. Gomes redde knap. Een vrije trap van de Nederlander Boudewijn Zenden zoefde nog net naast de paal maar het bleef 0-0 tot aan de rust, meer dan voldoende voor Liverpool.

Net als in de eerste helft was het Farfan die in de tweede helft voor het eerste gevaar zorgde. Een schot van op afstand werd gered door Reina. Ook Liverpool probeerde het van op afstand, Gomes doorzag het gevaar van Crouch en ging goed plat. PSV-speler Marcellis werd na 64 minuten uitgesloten na een terechte, maar lichte fout. Zelfs het Liverpool-publiek toonde zich tegen de beslissing van scheidsrechter Roseti. Met 10 tegen 11 beloofde het enorm moeilijk te worden voor PSV en dat bleek nog geen 2 minuten later. Gomes kon eerst nog redden, maar Crouch kon de rebound tegen de netten duwen. Diezelfde Crouch kreeg tien minuten voor tijd nog een goede kopkans op de 2-0, maar zijn poging ging net over. Een schot van Pennant werd nog knap gered. Zo bleef het 1-0 en gaat Liverpool verdiend naar de halve finales waar het net zoals twee jaar geleden Chelsea treft.