Spitsenarm Milan probeert seizoen te redden

Harald Berings
| 0 reacties
Spitsenarm Milan probeert seizoen te redden
Foto: © SC

Nadat gisteren Chelsea en Manchester United zich al konden plaatsen voor de halve finales van de Champions League - de één met al wat meer moeite dan de andere - kwalificeert zich met Liverpool vanavond wellicht een derde Engelse ambassadeur voor de laatste vier. De enige die de Britse heerschappij dan nog kan breken, is de winnaar van het duel tussen Bayern München en AC Milan.

Na de 2-2 in de heenwedstrijd in San Siro moeten de Milanezen dus scoren, willen ze nog wat Europese kleur geven aan hun grijs seizoen. In de Coppa Italia ging Milan in de halve finale ten onder tegen een sterk AS Roma. Mede door de puntenaftrek als gevolg van het Calciopoli-schandaal staan de Rossoneri in de Serie A op een vijfde plaats, weliswaar op één punt van de laatste Champions League-plaats mét een wedstrijd minder gespeeld dan nummer vier Empoli.

Toch lijkt het, op twee fronten al uitgeschakeld voor de prijzen, een erg magere oogst te worden als Milan vanavond ook de Münchense slag niet overleeft. Scoren is dus de boodschap. Dit weekend lukte dat drie keer tegen Empoli, maar doelpuntenmakers Alberto Gilardino en Ronaldo zijn respectievelijk geschorst en niet speelgerechtigd. Ricardo Oliveira lijkt het vertrouwen van Carlo Ancelotti helemaal te zijn kwijtgespeeld en dus kiest de Italiaan wellicht voor Filippo Inzaghi als enige spits op de mat van de Allianz Arena. Pipo moest zondag nog met een spierverekking langs de kant blijven, maar lijkt net op tijd terug fit te zijn.

Ook Bayern-coach Ottmar Hitzfeld kampt met selectieproblemen. De Rekordmeister recupereert Oliver Kahn en Mark van Bommel (terug uit schorsing), maar moet verdedigers Willy Sagnol en Martín Demichelis missen. Voor Bastian Schweinsteiger is het afwachten tot de laatste minuut, hij is erg twijfelachtig maar wordt in aller ijl klaargestoom voor de Europese clash. Die clash wordt mogelijk de allerlaatste Europese wedstrijd voor Milan-captain Paolo Maldini. Hij wil zich alvast een laatste keer volledig geven voor zijn rood-zwarte liefde. "Als we spelen zoals we de eerste 75 minuten thuis hebben gespeeld, winnen we in Duitsland. We moeten sowieso scoren. Wie dat doet is van geen belang."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties