Interview Joyce: 'We hebben elkaar nodig'

Joeri De Ren
| 0 reacties
Joyce: 'We hebben elkaar nodig'
Foto: © SC

Over het verlies bij Hamme wenste Warren Joyce vrij kort te zijn.  Zijn team kwam tekort in de afwerking en dat besefte ook de trainer.  "In de eerste helft was er wel de offensieve drang, maar het ontbrak al eens aan kwaliteit om die drang om te zetten in kansen. In de tweede helft was het kwalitatief beter, ging de bal beter rond en was er meer dreiging, maar de goals bleven jammer genoeg achterwege. We wilden best winnen, maar we hadden vandaag niet genoeg in huis om die klus te klaren."

Zoals ondertussen iedereen van "vader Joyce" gewend is, nam hij ook vandaag weer zijn spelers in bescherming, met op kop de onfortuinlijke Damien Allen.  De jonge middenvelder stond met een slecht terugspelen op Ristovic aan de basis van het eerste Hamse doelpunt.  "Het eerste doelpunt is inderdaad het gevolg van een elementaire fout, maar ik kan die jongen niets verwijten. Hij speelt op een voor hem vreemde positie en dan zijn zulke fouten geen uitzondering."

Eén ding is zeker, R Antwerp FC hoeft zich verder enkel nog te bekommeren om de eindronde. "We moeten hongerig aan de eindronde beginnen en daarvoor moeten we eerst zien iedereen te recupereren en daarna zien dat we zonder teleurstelling aan de eindronde beginnen. Vooral dat laatste is belangrijk."  De blessures zijn legio, de schorsingen ook de laatste weken.  Ligt hierin misschien één van de grote redenen voor het recente falen ? "Ik denk dat de blessures een belangrijke rol hebben gespeeld en evenzeer de schorsingen. Ik heb als coach een belangrijke les geleerd dit seizoen. Je kan geen gele kaarten en schorsingen managen. Je staat er machteloos tegenover en ze kunnen bij momenten bepalend zijn."

Nu begint dus de voorbereiding op de eindronde. In die eindronde zou iedereen terug fit moeten zijn, maar hoe verzeker je dat iedereen ook terug fris in het kopje zal zitten? "Het is eenvoudig, we hebben nu nog enkele weken om de teleurstelling te verwerken en van ons af te schudden. Voor het seizoen zou iedereen getekend hebben voor een plek in de eindronde, nu natuurlijk is iedereen een beetje gedesillusioneerd, omdat we bij momenten toch dicht tegen de titel hebben aangeleund. Supporters, spelers en staf moeten nu zo snel mogelijk die teleurstelling afwerpen en terug met frisse moed en vertrouwen de toekomst tegemoet zien. We hebben elkaar nog hard nodig in de eindronde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties