Analyse EK -17: Bojan, tactisch en technisch sterk

EK -17: Bojan, tactisch en technisch sterk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bojan Krkic Perez moet en zal dé ster worden van het EK -17. De Spaanse aanvaller met Servische roots wordt bij Barcelona als één van de grootste talenten en opvolger van Lionel Messi beschouwd. In de openingswedstrijd tegen Frankrijk toonde de 16-jarige Bojan, zoals hij zichzelf laat aanspreken, zijn klasse, maar echt uitblinken deed hij nog niet.
 
Vanaf de eerste minuut was dat duidelijk dat Bojan een spilfiguur is in het Spaanse elftal. Een hoog percentage van de passes ging zijn richting uit en veel openingen werden door hem gecreëerd. Met zijn voortdurende heen- en weergeloop in de frontlinie was hij ook zeer moeilijk te verdedigen. Een probleem dat de Franse defensie probeerde op te lossen door hem vanaf het begin hard aan te pakken. Na twintig minuten hadden ze hem al viermaal foutief afgestopt.
 
Tactisch haalt de aanvaller die vorige week debuteerde met Barcelona A tegen Al Ahly een hoog niveau. Bojan leest het spel goed en bracht Francisco Serrano tot tweemaal toe in een kansrijke positie, maar de middenvelder van Arsenal slaagde er niet om Bojans actie succesvol af te ronden. Zelf kreeg Bojan weinig kansen om een doelpuntje mee te pikken. Hij moest zich tevreden stellen met een vrije trap die na rust maar net naast ging en enkele afgeblokte pogingen. Maar in het verleden bewees de Spanjaard al dat hij een neus voor doelpunten heeft. Een instinct dat hij tijdens het verloop van het tornooi ongetwijfeld zal terugvinden. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties