Interview Roel Van Hemert over de eindronde

Dirk Pieters
| 0 reacties
Roel Van Hemert over de eindronde
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Het gaat de laatste tijd heel wat minder met Antwerp. De oudste club van het land mag de titel in tweede klasse vergeten en mag zich stilaan gaan opmaken voor de eindronde om alsnog kans te maken op promotie naar de hoogste klasse. De "Great Old" moet de titel hoogstwaarschijnlijk aan Dender EH laten, de club waar Roel Van Hemert dit seizoen nog voor speelde. De verdediger verhuisde tijdens de winterstop naar Antwerp. Geen juiste keuze…. Of toch ? We vroegen het aan Van Hemert zelf.

- Een slechte stap van Dender EH naar Antwerp? Of toch niet?

"Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn overstap naar Antwerp. Ik heb Antwerp leren kennen als een prachtige club, met een rijke historie, veel ambitie, super supporters en een geweldige ambiance. In alles is Antwerp een schitterende en grote club. Een club die bij mij past. Ik voel me goed bij Antwerp dus ik kan niet spreken van een slechte stap. Het is wel jammer dat wij de titel niet halen maar dan moet het maar via de eindronde."

- Je staat al enkele weken aan de kant. Ga je tijdig fit geraken voor die eindronde?

"Ja, zeker en vast. Ik ga ervan uit dat ik zeer binnenkort weer inzetbaar ben. We werken elke dag samen met de clubarts en de trainers heel hard voor een gunstig verloop van de revalidatie. De blessure speelde al een week of 8 geleden, maar ik heb het toen proberen te onderdrukken met pijnstillers en injecties, ik wilde mijn ploegmaats niet in de steek laten. Uiteindelijk werd het zo erg, dat een rustperiode wel noodzakelijk werd. Ik wil voor de eindronde nog vertrouwen en ritme op doen zodat ik helemaal klaar ben voor het grote werk."

- Hoe was de sfeer na de eerste thuisnederlaag tegen Leuven? Hoe reageerden de spelers op dit verlies?

"De sfeer was uiteraard erg down. Iedereen binnen het team is zich bewust van het feit dat we de resterende wedstrijden ons moeten herpakken, voor onszelf, voor de club en zeker voor onze supporters. Wij zijn ons bewust van onze wanprestaties de afgelopen weken en bij deze daarvoor onze excuses, maar laten we vooral rustig blijven en heel hard blijven werken."

- Hoe zie jij het verdere verloop van de competitie en de eindronde? Is Antwerp er wel klaar voor?

"We zijn het onszelf en vooral de supporters verplicht de resterende competitiewedstrijden goed te spelen. We zullen ons herpakken en met vertrouwen de laatste wedstrijden in gaan. En zullen onze sportieve plichten jegens andere teams zeker vervullen als de mogelijkheid daarvoor is. We gaan voor een 9 op 9 in de resterende drie wedstrijden en zullen dan zeker scherp, gretig en vol van vertrouwen de eindronde in gaan."

- Is het terecht dat de supporters de Engelse spelers op de korrel nemen na de mindere (slechte) prestaties?

"Vind ik niet terecht. We hebben de jongste weken als geheel, als ploeg gefaald, geen speler uitgezonderd, iedereen treft hier schuld. Bij slechte prestaties wordt er automatisch naar een zondebok gezocht, en de Engelse spelers zijn dan blijkbaar het makkelijkste doelwit. Voetbal is een teamsport, je kan individueel nog zoveel klasse hebben, zonder collectief ben je nergens. Ik kan je verzekeren dat ze iedere dag op training keihard werken om een goede wedstrijd in het weekend af te leveren. Dat het niet altijd lukt, is inherent aan het voetbal. Maar de slechte prestaties zijn te wijten aan collectief falen. Niemand uitgezonderd."

- Is het waar dat er verschillende spelers ongelukkig zijn op Antwerp en liever zouden vertrekken?

"Niet dat ik weet. Op training zie ik altijd een hele gemotiveerde selectie die met veel plezier, inzet en karakter de training aanvangt. We zullen ook iedereen in de laatste fase van dit seizoen nog heel hard nodig hebben. Iedere speler is voor ons belangrijk en kan nog een belangrijke rol vervullen."

- Kan Antwerp volgens jou de eindronde winnen?

"Ik ben er zeker van dat wij de eindronde kunnen winnen, dat besef leeft bij iedereen in de groep en we hopen dat het ook aanwezig is bij de supporters. Gezien de wanprestaties van de afgelopen weken, is het vertrouwen misschien minder bij sommigen, maar ik kan bij deze, ook namens mijn teamgenoten, iedereen verzekeren dat we scherp, gretig en zeer gemotiveerd de eindronde ingaan. Sommige tegenstanders zullen misschien met ons gelachen hebben de afgelopen weken maar in de eindronde zullen die allemaal van een koude kermis terug komen."

- Nog een laatste vraag. Waar ligt jou toekomst? Speel je volgend seizoen nog op de Bosuil of is er interesse van elders?

"Er is belangstelling uit België en Nederland. Die interesse is een opsteker voor mij en is een bevestiging dat Antwerp voor mijzelf dus een goede keuze is gebleken. Maar meer dan een motivatie om het beste van mezelf te blijven geven is het op dit moment niet. Ik wil me concentreren op Antwerp en me niet bezighouden met randzaken. Ik krijg veel vertrouwen en waardering van het bestuur en de supporters. Dit zijn volgens mij alle ingrediënten die een speler nodig heeft om zich goed te voelen bij een club. Dus ik kan zeggen dat de kans groot is dat ik blijf." [VI]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties