Deschacht: 'Het stopt maar niet'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Deschacht: 'Het stopt maar niet'
Foto: © SC

Anderlecht werd afgelopen woensdag uitgeschakeld in de Beker van België, maar moet vanavond weer flink aan de bak in de competitie. Nog twee wedstrijden winnen en Anderlecht is kampioen. Toch is linksachter en reservekapitein Olivier Deschacht er niet helemaal gerust in.

"Het stopt maar niet", vertelt Deschacht in Het Nieuwsblad. "Al vijf weken aan een stuk spelen we de match van het jaar. Verschrikkelijk. Zaterdag is het weer van dat. We mogen ons absoluut geen uitschuiver veroorloven. Eigenlijk had het al lang gedaan moeten zijn. Maar Genk blijft ondertussen maar winnen."

"Stel je voor dat zij ook hun laatste twee partijen zegevierend afsluiten, en wij thuis tegen Brussels of op Bergen een steekje laten vallen... Voorlopig durf ik niet aan dit rampscenario denken. Het begint allemaal heel zwaar te wegen. Wij hebben meer te verliezen dan Genk, en dat voel je. Enkele weken geleden kon je nog zeggen dat de Limburgers een zwaarder programma hadden. Maar met de eindsprint in zicht is dat zeker niet het geval. Tegen Brussels en naar Bergen, of thuis tegen Charleroi en naar Brussels, dat gaat gelijk op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties