Opnieuw supportersrellen in Argentinië

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Opnieuw supportersrellen in Argentinië
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

River Plate zal zijn komende twee thuiswedstrijden in het Torneo Clausura niet mogen afwerken in Estadio Monumental. Het ministerie van Binnenlandse Zaken kwam tot die straf nadat supporters van de traditierijke vereniging uit Buenos Aires alweer vernielingen aanrichtten.

De fans van River Plate konden zondag niet verkroppen dat hun team met 0-1 verloor van Estudiantes La Plata. Door die nederlaag is het team van coach Daniel Passarella haast zeker dat het geen landstitel meer kan pakken in de Clausura. 

Zo'n tweehonderd fans van River Plate trokken na afloop van de wedstrijd door de catacomben van het stadion en richten overal vernielingen aan. De politie kon niemand van de relschoppers arresteren. Volgens José Maria Aguilar vallen de beschadigingen nog mee omdat het maar om een kleine groep van relschoppers ging.

In februari mocht River Plate ook al vijf wedstrijden niet in eigen huis afwerken. De Argentijnse voetbalbond strafte de club toen omdat de politie na de wedstrijd tegen Lánus met bloed besmeurde messen en kleren had gevonden. Ook waren er geweerschoten te horen rond het stadion en gingen verschillende supporters de confrontatie aan met de politie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties