Warren Joyce over eindronde

Bart Hermans
| 0 reacties
Warren Joyce over eindronde
Foto: © SC

De loting is een feit, de eindronde begint morgen en dus tijd voor een kort gesprek met coach Warren Joyce van Antwerp.

Hoe schat hij de kansen van zijn groep in ? "We hebben een even grote kans als onze concurrenten. Ik weet dat we de laatste weken weinig toonden, maar we experimenteerden en het moest ook niet meer. Nu kunnen we dus niet langer aanvaarden dat we verliezen of ons niet voor 110% zouden geven. We gaan er terug voluit voor en moeten naar onszelf kijken en in onze kansen geloven."
 
Toch haalde Antwerp in de terugronde beduidend minder punten dan concurrenten KV  Mechelen en Kortrijk en ook Lierse speelde een sterke terugronde in eerste nationale. Wat is dan de tactiek van de trainer om deze sterke tegenstanders te bekampen? "Sinds Kerst maakten we als club een aantal fouten en deze hebben hun tol geëist. We moeten daar nu van leren en vooruitgang maken. Indien we dat doen, dan hebben we evenveel kans als de rest. Het komt erop aan terug aan te knopen met hetgeen we in het begin van het seizoen steeds omschreven als "back to basics". Als we dit kunnen, dan halen we ongetwijfeld terug ons beste peil. Iedereen moet opnieuw willen sterven voor het shirt en voor de fans. Meer kan je als trainer niet vragen, maar met minder nemen we geen genoegen."
 
Is de coach blij met de loting of had hij een andere tegenstander gewenst voor de eerste wedstrijd ? Is het een voordeel of nadeel om thuis te starten ? "Wat mij betreft, doet het er niet toe of je uit of thuis aan de eindronde dient te beginnen. Het komt er eigenlijk op aan alle zes wedstrijden op je naam te schrijven en enkel naar jezelf te kijken. We accepteren de trekking zoals ze is en moeten er voluit voor gaan, zonder twijfelen, morren of wat dan ook."

Is het een pluspunt dat het allemaal toppers betreft ? Kan de ploeg zich sterken aan de resultaten behaald in de competitie in de meeste van die toppers ? "We mogen ons inderdaad terecht optrekken aan onze resultaten in de competitie en de Beker tegen alle komende tegenstanders. We hoeven voetballend van geen van deze ploegen iets te vrezen indien we ons enkel op onszelf en ons spel focussen."
 
"Het enige dat je als ploeg parten kan spelen, is je fysieke of mentale paraatheid, niet de tegenstander. In dat opzicht kan de bijdrage van onze achterban ook nog wel eens bepalend zijn." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties