Interview Trainers na KV Mechelen - Antwerp

Bart Hermans
| 0 reacties
Trainers na KV Mechelen - Antwerp
Foto: © SC

Voetbalkrant was aanwezig op de trainersbabbel na KV Mechelen – Antwerp:
 
Warren, je moest een paar basisspelers missen?
 
"Ja maar ik ben tevreden over de manier van spelen van mijn ploeg deze avond. Mechelen maakt vandaag jammer genoeg dat éne doelpunt en wint."
 
Zondag namen jullie de eerste twintig minuten Mechelen bij de keel, dat was vandaag niet mogelijk?
 
"Inderdaad maar ik wil nog eens benadrukken dat ik toch tevreden ben over mijn spelers. Als je kijkt naar de jonge Richie De Laet, die nog nooit op die positie speelde dan kan ik echt wel tevreden zijn met zijn prestatie. We ontbraken alleen een beetje kwaliteit en speelden natuurlijk tegen een heel goede ploeg vandaag."
 
Ristovic speelde vanavond een schitterende wedstrijd?
 
"Ja, hij maakte een paar heel mooie reddingen."
 
De goal kwam er met een beetje geluk want hij week af.
 
"Week hij af? Dat wist ik niet. Ja, het was een spijtige goal vergeleken met sommige kansen die Mechelen kreeg. Er zijn nu nog vier matchen te spelen en hopelijk kunnen we op het einde dertien punten halen en nog meedoen voor de promotie. Er komt nu een belangrijke wedstrijd tegen Lierse aan waar we naar uitkijken en die we moeten winnen."
 
Peter Maes, eindelijk is het gelukt tegen Antwerp?
 
"Ja, het zijn nooit overduidelijk cijfers. Als je de competitie en deze wedstrijden bekijkt dan zie je heel weinig verschil tussen twee teams die toch een andere stijl van voetballen hebben. Gelukkig valt vandaag het dubbeltje aan onze kant. Ik denk dat we dat ook verdiend hebben want we hebben heel veel intenties gehad en we hebben vooruit gevoetbald. Ik heb weer terug een Mechelen gezien dat ik de laatste weken niet meer zag en ik ben heel tevreden dat de groep daar iets voor terugkrijgt en dat wij vandaag deze wedstrijd winnend kunnen afsluiten want nu kunnen we pas echt verder naar de volgende wedstrijden. En als je dan ook nog ziet dat Kevin Geudens, die toch een hele weg heeft afgelegd en nog altijd niet echt dat ritme te pakken heeft toch dat doelpuntje scoort dan kan het alleen nog maar beter gaan."
 
Je zegt dat ze er voor gevochten hebben, ik heb eens geteld er waren dertien doelpogingen. Dat is wel wat?
 
"Dat betekent dat het hele team vandaag vooruit heeft gevoetbald. Dat wij dikwijls in een situatie zijn geweest van een doelrijke kans. Dat is knap voor een elftal dat in dit eindrondeverhaal zijn weg nog moet vinden en als je weet dat we al een zwaar seizoen achter de rug hebben en we nu nog eens die batterijen helemaal tot het einde moeten ledigen. Dat kan je alleen maar door zo'n wedstrijden voor zo een fantastisch publiek winnend af te sluiten. Het zijn nog zes heel zware wedstrijden en als je ziet dat er vandaag al jongens waren die problemen hadden met de negentig minuten. Maar als ik dan Van Goethem en Dunkovic zie invallen dan weet ik dat die andere jongens die nog achter zijn heel belangrijk worden in die laatste fase."
 
Dat is ook een vaststelling, de bank heeft getoond dat ze klaar is en kan invallen. Vandaag vielen ze weer geweldig in?
 
"Ja, dat zegt veel over de mentaliteit in deze groep. Dit is een bende vrienden en die hebben respect voor elkaar. Ook naar keuzes toe is er totaal geen probleem ook al weet ik dat dit niet gemakkelijk is. Zo maak ik vandaag de keuze om Mellemans op rechtsback te zetten, een positie waar hij nog nooit heeft gespeeld en dat alleen maar om Olguin uit de wedstrijd te houden met die diepe ballen. Je ziet dat dit dan netjes wordt opgelost. Het is dan aan de jongens om te accepteren dat bepaalde posities worden ingevuld te nadele van."
 
Tot slot, KV Mechelen pakt vier op zes en zit daardoor op schema?
 
"Ja, we hadden een zeven op negen vooropgesteld en binnen drie dagen is er weer een wedstrijd. We zullen zien want we hebben weer heel wat krachten verspeeld wat natuurlijk ook voor Kortrijk zal gelden. De volgende wedstrijden moeten we op dezelfde manier aanpakken en de drang tonen om te willen winnen. Ik zou niets liever hebben zoals zovele mensen dat we in die eindstrijd naar Lier kunnen."

Bron foto's : An Rogier (www.kvmechelen.be)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties