Van Hemert na Antwerp - Lierse

Bart Hermans
| 0 reacties
Van Hemert na Antwerp - Lierse
Foto: © SC

Onze voetbalreporter sprak na de wedstrijd Antwerp – Lierse met Roel Van Hemert:
 
Roel, je kreeg complementen van de coach, dat moet deugd doen?
 
"Ja, dat is leuk om te horen natuurlijk. In de eerste helft op Mechelen heb ik mijn enkel omgeklapt en heb ik mijn enkelbanden verrekt. Normaal moet je daar twee weken mee rusten. We zitten in een belangrijke fase dus voor mij was het twee dagen rust. Ik heb het er met de trainer over gehad maar hij had er mij graag bij en dat deed natuurlijk ook deugd dat hij dat zei. Ik heb mijn best gedaan voor het team vandaag en ik denk dat dit ook redelijk gelukt is vandaag, ondanks een stevig ingetapete enkel. De laatste twee weken moeten we maar doorbijten want het is nu of nooit denk ik. Vandaag is het goed uitgepakt en als we met dezelfde mentaliteit de volgende wedstrijd aanpakken dan denk ik dat we tot de laatste speeldag mee kunnen doen. Voor ons is het een goede zaak dat Mechelen gewonnen heeft want Kortrijk is nu helemaal uitgeteld en je weet dat je in de drie laatste wedstrijden tegen Kortrijk twee keer speelt. Lierse moet nu aan de bak tegen Mechelen in twee onderlinge confrontaties en ik hoop dat we daar profijt uit kunnen halen."
 
Eigenlijk verdienden jullie de drie punten thuis tegen Mechelen en dan hadden jullie met drie ploegen gelijk gestaan. Dat had ook mooi geweest?
 
"Ja absoluut. Dan weet je dat je Mechelen toch de sterkste ploeg van de eindronde is. We hadden er dan zeker beter voor gestaan bij winst tegen hen. Dat is natuurlijk jammer maar we hebben nu vier punten, Lierse zes en Mechelen zeven. Alles is nog open en ik denk dat enkel Kortrijk uitgeteld is. We moeten ons profijt kunnen halen bij de wedstrijden van Kortrijk. Als we het voetbal brengen dat we vandaag gebracht hebben dan zie ik ons wel nog een paar overwinningen boeken in deze eindronde."
 
In Mechelen werd het middenveld overgeslagen maar vandaag niet. Dat moet een les zijn dat je het middenveld niet mag overslagen?
 
"Inderdaad, als je ons middenveld ziet dan zie je dat daar veel klasse in rond loopt. Dat zijn jongens die kunnen en willen voetballen en dan is het belangrijk dat je die in het spel betrekt. Het zijn spelers die een beslissende pas kunnen geven en als je dat overslaat dan is het voor die jongens moeilijk om te belopen ook. Het spel van vandaag is voor ons het beste. We kregen veel meer kansen, we voetballen en we kunnen de tegenstander wegdrukken zo. Ik denk dat dit ons spel is en ook moet blijven. We moeten dat donderdag zeker verder zetten."
 
Wat vind jij van de prestaties van Ritchie De Laet?
 
"Ik vind het fantastisch wat deze jongen op zijn leeftijd in zulke grote wedstrijden presteert. Ik heb veel gesproken met hem voor de wedstrijd op Mechelen want je zag aan hem dat hij enorm gespannen was voor zijn eerste grote wedstrijd. Ik heb hem getracht gerust te stellen en hem te overtuigen van zijn eigen kwaliteiten want hij kan het gewoon. Hij heeft dat nu twee wedstrijden laten zien. Bob Peeters werd zelfs naar de kant gehaald, dat is een groot compliment voor Shawcross en Ritchie De Laet. Ik omhels hem dan op een moment in de wedstrijd omdat ik enorm trots op hem ben. Ik probeer die jongen te begeleiden. Dat hij zich zo staande houdt en zelfs meer dan dat want hij infiltreerde zelfs tot in de zestien. Het is fantastisch om te zien en het is een groot compliment naar die jongen toe. Ik denk dat hij nog ver kan komen."
 
Je verbijt de pijn tijdens de wedstrijd. Hoe zeer helpen de supporters daarbij?
 
"Enorm natuurlijk. Men spreekt dikwijls over een twaalfde man maar bij ons tellen die voor een twaalfde, dertiende en veertiende man. Ik denk dat alle tegenstanders die hier komen zeer geïmponeerd zijn. Ook aan Mechelen zag je dat. Die zijn gewoon fantastisch en die kunnen ons door moeilijke momenten heen slaan. Het is voor hun ook fantastisch dat we vandaag kunnen winnen en dat we hun steun kunnen terugbetalen met een overwinning want het zou toch zuur zij als je vandaag gelijk speelt of verliest. Dan hadden we beter de Belgische bond kunnen vragen om al op vakantie te gaan. Dat zou een vervelende afsluiter van het seizoen geweest zijn. Een seizoen waar we hoogte- en dieptepunten hebben gekend en waar de supporters toch altijd klaar hebben gestaan. Dit is ons cadeautje aan hen."
 
Met dank aan RafcTv en onze reporter Joeri De Ren. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties