Ranieri nieuwe coach Juventus

Ranieri nieuwe coach Juventus
Foto: © SC

Juventus heeft Claudio Ranieri verantwoordelijk gemaakt om de club terug naar zijn oude status te loodsen. De 55-jarige coach tekende maandagavond een contract tot 30 juni 2010 en volgt er Didier Deschamps op. Ranieri zelf vertrok vorige week bij Parma nadat hij de ploeg verzekerde van het behoud in de Serie A.
 
Bij de Oude Dame verklaarde men dat dit een keuze is die volledig op dezelfde lijn ligt als de doelen en de traditie van de club. Volgens de Turijnse club is Ranieri een man met internationale ervaring en visie die erin zal slagen om het plan dat de Raad van Bestuur heeft opgesteld uit te voeren. Met hem kan een seizoen vol ambitie en nieuwe opportuniteiten van start gaan.
 
Ranieri heeft een cv waar menig coach jaloers op is. De voormalige verdediger startte in 1987 als coach en tussen 1988 en 1991 wist hij Cagliari van de Serie C1 naar de Serie A te leiden. Met Fiorentina won hij de Coppa Italia en de Italiaanse Super Cup. Hij vertrok toen naar het buitenland en leidde Valencia in 1999 naar de Copa Del Rey.
 
Vier jaar Chelsea leverde hem in 2004 een halve finale in de Champions League op. De terugkeer naar Valencia mislukte echter, want na zes maanden werd hij de laan uitgestuurd. Ranieri werd commentator bij Sky Italia tot hij in februari de uitdaging bij Parma aanvaardde en tot een goed einde leidde.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties