Roemenië en Bulgarije voorbij Nederland

Philippe Crols
| 0 reacties
Roemenië en Bulgarije voorbij Nederland
Foto: © SC

In groep G had Nederland afgelopen weekend al het gezelschap gekregen van Roemenië op de eerste plaats. Nu, enkele dagen later, staat 'Oranje' pas op de derde plaats na winst van Bulgarije en Roemenië. Nederland heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Bulgarije - Wit Rusland  2-1

Bulgarije heeft tegen Wit Rusland de punten weten thuis te houden, maar veel overschot had het niet. Het kwam al snel op achterstand na een goal van Vasiljoek vanop elf meter, maar nog voor het verstrijken van de eerste tien minuten stond het al weer gelijk. Petrov zette de 1-1 op het bord. Toch konden de Bulgaren nog met een voorsprong de rust in. De goal van Jankov zou zelfs volstaan voor een nipte overwinning.

Roemenië - Slovenië  2-0

De voorlaatste in de stand, Slovenië, is er niet in geslaagd een punt of meer mee te pakken uit Roemenië. Net voor rust zette Mutu de thuisploeg op voorsprong. Dankzij een goal van Contra twintig minuten voor tijd kwam er wat zekerheid bij de Roemenen. Zo komt Roemenië op de eerste plaats.

Luxemburg - Albanië  0-3

De rode lantaarn, Luxemburg, heeft ook tegen Albanië geen puntje kunnen veroveren. Skela en Kapllani scoorden in de eerste helft. Die laatste maakte er ook nog 0-3 van.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties