Grêmio speelt finale Copa Libertadores

Mathias Dumarey

Grêmio Porto Alegre speelt de finale van de Copa Libertadores al was de kwalificatie voor de eindstrijd erg moeizaam verlopen. De Brazilianen verloren van hun landgenoten van Santos met 3-1 en zo bleek de 2-0-overwinning in de heenwedstrijd net voldoende om door te stoten.

In het Estádio Vila Belmira leek het nochtans dat Grêmio zonder veel problemen Santos zou kunnen opvangen. Diego Souza opende halverwege de eerste helft de score met een streep in doel en nadien mocht het naar hartelust counteren. Santos mocht aan de rust zijn doelman Fabio Costa dankbaar zijn dat Souza nog geen hattrick had aangetekend.

Vlak voor de rust stelde Renatinho gelijk voor thuisploeg Santos. In de tweede helft zette hij zijn team zelfs op voorsprong waarna Zé Roberto met een lage schuiver de 3-1 op het bord zette voor het team waar Pélé furore maakte. Grêmio kon echter toch standhouden tot het laatste fluitsignaal waardoor zij en niet Santos naar de finale mogen van de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League.

Grêmio zal in de finale spelen tegen de winnaar uit de wedstrijd tussen het Argentijnse Boca Juniors en Cúcuta. De Colombiaanse club won de eerste wedstrijd verrassend met 3-1.