Ribéry kiest voor Bayern München

Ruben Claesen
| 0 reacties
Ribéry kiest voor Bayern München
Foto: © SC

Wat al een tijdje in de lucht hing, is vandaag ook officieel bevestigd: Franck Ribéry ruilt Olympique Marseille in voor de Duitse Bundesliga, waar hij bij Bayern München onder andere onze landgenoot Daniel Van Buyten zal treffen. De Franse middenvelder tekende er een contract van vier jaar en zou er een jaarsalaris van vier miljoen euro opstrijken. Bayern zou zo’n 25 miljoen euro overgemaakt hebben op de rekening van L’OM.
 
Ribéry werkte er reeds de verplichte medische tests af, waarin alles naar wens ging. Met 25 miljoen euro zou Ribéry de duurste aankoop van de Duitse recordkampioen ooit zijn.
 
Voorzitter Pape Diouf van Marseille is gematigd tevreden: “Op financieel vlak hoor je mij natuurlijk niet klagen, maar Ribéry heeft hier een groot aandeel gehad in de wederopstanding. Hij is een klasse apart, onvervangbaar. Maar ik gun het Franck van harte. U ziet, het is niet omdat we hem vorige zomer niet lieten gaan, dat het er nooit meer van komt. Enkel als de drie voorwaarden er zijn  – interesse van de club, interesse van ons en de speler in kwestie én een financieel akkoord – is een transfer bespreekbaar. Dat was nu dus het geval.
 
Vandaag volgt er ook nog een persconferentie, waarin naast Ribéry ook Luca Toni aan de pers wordt voorgesteld. De Italiaanse spits van Fiorentina tekende er eveneens voor vier jaar.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties