'België heeft straks formidabele nationale ploeg'

Anthony Van der Planken
'België heeft straks formidabele nationale ploeg'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat de Belgische beloften een prachtig EK hebben gespeeld, weten we in ons land natuurlijk al. Maar de prestaties van onze beloften zijn ook de internationale waarnemers niet ontgaan. De Nederlander Piet Visser, topscout bij Chelsea, voorspelt de Belgische nationale ploeg een gouden toekomst.

"België is me heel goed bevallen", vertelt Visser in Het Nieuwsblad. "Ik was verrast, maar had het toch ook wel zien aankomen. Ik zag deze groep bij de jongere reeksen al en wist dat België goed bezig is bij de jeugd. Er komt een sterke nieuwe lichting aan."

Vooral Jan Vertonghen en Marouane Fellaini vielen Visser op. "Dat zijn twee echte toptalenten. Of ze Europese toppers kunnen worden? Ja, ze zijn hun weg aan het maken in Europa. Nu moeten ze nog die extra stap kunnen zetten."

"Moussa Dembele is ook zo'n toptalent. Met hem erbij speelde België de finale. Dembele is een fenomeen: met de rug naar doel de bal controleren en het spel verplaatsen. Fantastisch!"

"Als ze zo blijven werken, heeft België binnen twee jaar weer een formidabele nationale ploeg en worden ze op Europees niveau een echt aantrekkelijke ploeg. Ik geloof erin, want er zitten heel veel winnaars in deze ploeg. Het zijn geen doetjes, maar ze stralen allemaal uit dat ze willen winnen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties