Argentinië neemt afstand van stug USA

Mathias Dumarey

ARG 4 - 1 USA

Argentinië heeft vannacht ruim afstand genomen van de Verenigde Staten, de winnaar van de Gold Cup. Het werd 4-1. De Argentijnen moesten wel eerst een achterstand goedmaken.

Argentinië nam een valse start. Al na negen minuten mocht Eddie Johnson een strafschop nemen. Hij werd getorpedeerd door Gabriel Milito in het strafschopgebied en hij miste vervolgens niet vanop de elfmeterstip.

Lang kon de Verenigde Staten niet profiteren van de voorsprong. Twee minuten later hingen de bordjes alweer gelijk. Hernan Crespo frommelde de bal over de doellijn na een vrije trap van Juan Román Riquelme. Ondanks het feit dat de Albicelesti snel konden gelijkmaken, hadden ze moeite om de stugge Amerikaanse defensie te ontwrichten en doelman Kasey Keller aan het werk te zetten.

Na twintig minuten in de tweede helft kwamen de Argentijnen dan toch op voorsprong. Lionel Messi zette met Riquelme een aanval op, waarna Crespo zijn tweede goal kon aantekenen. Van dan af ging het wat makkelijker voor Argentinië. Een kwartier later kopte Pablo Aimar de 3-1 binnen en invaller Carlos Tévez legde de 4-1-eindcijfers vast.