Sheffield United degradeert definitief

Kristof Blomme
| 0 reacties
Sheffield United degradeert definitief
Foto: © SC

Sheffield United speelt komend seizoen in de Engelse tweede klasse. Het diende een klacht in tegen West Ham wegens onrechtmatige transfers van Tevez en Mascherano, maar die klacht werd afgewezen. 

West Ham kocht vorig seizoen de Argentijnen Javier Mascherano en Carlos Tevez van Corinthians. De Hammers zondigden hiermee echter tegen de transferregels. Beide spelers werden immers gekocht via een derde partij, Media Sports Investments. Hiervoor kreeg de Engelse club eind april een geldboete van zo'n acht miljoen euro. 

Ondertussen kon West Ham zich op de laatste speeldag handhaven in de Premier League, ten koste van Sheffield United. Sheffield accepteerde de degradatie niet en diende klacht in. Het eiste een aftrekking van punten, waardoor West Ham zou degraderen. 

De arbitraire commissie die zich over deze zaak boog gaf toe dat West Ham een fout had gemaakt. Een aftrek van punten en de daarop volgende degradatie zou echter buiten proportie zijn. Sheffield United moet zich dus definitief voorbereiden op een seizoen in The Championship.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties