Kanaries willen opnieuw hoger

Yves Dekoning
| 0 reacties
Kanaries willen opnieuw hoger
Foto: © SC

Sint Truiden hoopt na enkele lastige seizoenen eindelijk terug de trein op de rails te krijgen. De stabiliteit is al jaren zoek bij de Kanaries en ook deze zomer veranderde er veel. STVV zag een monument afhaken, koos een nieuwe trainer en legde tal van spelers op de testbank. Hopelijk heeft Roland Dûchatelet nu eindelijk zijn lesje geleerd en kan Sin Truiden weer de Haspengouwse trots worden. 

STVV nam afscheid van Guy Mangelschots. Tot drie keer toe keerde hij terug om de Kanaries van de ondergang te redden, maar nu zet hij definitief een stap opzij. Na twintig jaar trouwe dienst mag hij op rust. De sportieve leiding komt in handen van Valère Billen. Sinds zijn ontslag bij Ujpest Dosza was hij al bij Sint Truiden aan de slag en nu wordt hij hoofdcoach. Peter Voets mag terug de tweede viool spelen en ook Eddy Raymaekers zal Billen met raad en daad bijstaan. Kan dit trio eindelijk zorgen voor resultaten en dus langer dan een paar maanden aanblijven?

STVV liet Jeroen Simaeys naar Club Brugge vertrekken. Ook Vimos Vanczak, Landry Mulemo en Henry Muyaneza namen afscheid. Bij de nieuwkomers valt vooral Stijn Vreven (foto) op. De ervaren verdediger moet de ploeg op sleeptouw kunnen nemen met zijn gedreven speelstijl. Hij past perfect bij de grinta van de Kanaries. Het wordt ook uitkijken naar Diudonné Kalikula. Verder waren er vooral veel testers op Staaien. Velen werden doorverwezen, maar misschien vindt Billen daar zijn witte merel.

Kunnen de Kanaries hoge toppen scheren in de Jupiler League? Volgens voorzitter Dûchatelet wel, maar dat hoopt hij elk seizoen. Ook Marc Wilmots en Henk Houwaart werden als verlossers binnengehaald, maar beiden faalden grandioos. Toch moeten we geloven in Billen en de Haspengouwse vechtersmentaliteit. STVV zou in principe niet in problemen mogen komen en kan verrassen. De ploeg staat ook nog niet op punt. Het publiek zal zeker nog enkele nieuwe gezichten mogen verwelkomen. Voetbalkrant.com denkt dat STVV rond de twaalfde plaats zal eindigen.


Voetbalkrant biedt u nu de kans om helemaal gratis te wedden en met uw voetbalkennis veel geld te verdienen.

Klik hier om u in te schrijven en vraag uw gratis wedden hier aan : www.voetbalkrant.com/gratis_wedden.

Indien u de GRATIS 91 euro zou wedden dat Sint Truiden kampioen wordt, wint u 68250 euro.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties