Germinal Beerschot optimistisch over toekomst

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Germinal Beerschot optimistisch over toekomst
Foto: © SC

De afgelopen dagen en weken organiseerden veel eersteklassers een grote algemene persconferentie met het oog op het nieuwe voetbalseizoen. Vrijdag was ook Germinal Beerschot aan de beurt. De bestuurstop en de technische staf deden op een persconferentie hun toekomstplannen uit de doeken.

"De weg die we bij Germinal Beerschot de voorbije vier seizoenen hebben afgelegd, zowel op financieel gebied als op sportief vlak, is onwaarschijnlijk", vertelt voorzitter Jos Verhaegen. "Stapje voor stapje sluipen we dichter naar de top toe, al zijn we ons bewust dat de kloof in budget en mogelijkheden in vergelijking met de échte toppers nog groot is. Concurrerren tegen lonen die spelers als Messoudi, De Decker, Luciano en Sterchele elders kunnen verdienen, is momenteel nog onmogelijk. Dat ervoeren we vorig seizoen en ook tijdens de huidige transferperiode. Maar we zijn er al wel in geslaagd onze betere Argentijnen én andere smaakmakers uit onze kern meerjaarscontracten te laten ondertekenen. Dat zou enkele jaren geleden nog niet mogelijk geweest zijn."

Sportief directeur Aimé Anthuenis is dezelfde mening toegedaan. "De transfers van Luciano en Sterchele naar respectievelijk FC Groningen en Club Brugge waren niet tegen te houden. Hun vertrek was voor alle partijen een bonus. Ik meen overigens dat we die aderlatingen goed hebben opgevangen. Ons huiswerk is zo goed als af, we zijn klaar voor de competitiestart."

En wat wil Germinal Beerschot komend seizoen bereiken? Daar geeft trainer Harm Van Veldhoven een antwoord op: "Onze ambitie? Zo hoog mogelijk eindigen, en als het kan nog beter doen dan vorig seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties