Mag Dender wel in eerste spelen?

Mag Dender wel in eerste spelen?
Foto: © SC

Zaterdagavond maakt FCV Dender EH zijn debuut in de Jupiler League tegen Germinal Beerschot. De vraag die echter nu gesteld wordt, is of dat de promovendus eigenlijk wel mag starten in de Belgische eerste klasse.
 
Hij lijkt een heel klein detail, maar juridisch kan het verregaande gevolgen hebben. In zijn aanvraag om een licentie schreef Dender immers dat het “zich engageert voor tweede klasse en dat ze lid blijft van tweede klasse”. Wie echter in de eerste klasse wil spelen, moet lid zijn van de Profliga.
 
Ivan de Witte, de interim-voorzitter van de Profliga, beaamt dat er een fout is gemaakt, maar uit menselijke overwegingen wordt het lidmaatschap van Dender voorlopig aanvaard, maar onder opschortende voorwaarden. “Volgens mij valt het op te lossen,” weet de Witte te melden. “Het gaat niet om een financiële, maar een materiële kwestie, namelijk hoe het dossier is geschreven.”
 
Vrijdag komt het Uitvoerend Comité van de Belgische Voetbalbond bijeen om zich over de kwestie te buigen. Een uitsluiting van Dender uit de Jupiler League is één van de mogelijke beslissingen al lijkt het wel zo geen vaart te lopen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties