Anderlecht moet Turkse hel overleven

Thomas Dubois
| 0 reacties
Anderlecht moet Turkse hel overleven
Foto: © SC

Vanavond weet Anderlecht waar het voor staat. Mag het nog dromen van de Champions League of moet het er nu, vroegtijdig, al een kruis over maken. Vanavond kent Anderlecht maar één opdracht: de heenwedstrijd redden en indien mogelijk één of meerdere keer scoren in de Turske hel. Tegenstander van dienst is Fenerbahçe. Maar het is niet alleen Fenerbahçe waar Anderlecht tegen speelt. Het neemt het ook op tegen 52.000 Turken die er ongetwijfeld een hel van zullen maken.
 
Anderlecht kende een goeie generale repetitie op het duel met de Turken. In de competitie deed het wat het moest doen: twee keer winnen, ook al gebeurde dat twee keer met het kleinste verschil. Fenerbahçe verging het minder goed in de generale repetitie. Tegen promovendus Istanbul BB ging de ploeg 2-0 de boot in. Dat dompelde de club in een crisissfeer en vergroot de druk enorm. De positie van trainer Zico zou nu al ter discussie staan. Voorbarig wellicht, want een week eerder won Fenerbahçe de Turkse Supercup nog tegen Besiktas.
 
De Turken kunnen rekenen op een uitgebalanceerd team met verschillende sterren. De bekendste naam is wellicht Roberto Carlos. De linksachter met het verschroeiend schot maakte in het tussen seizoen de overgang van Real Madrid naar Turkije. Daar is hij enorm populair. Het is wel maar zeer de vraag of de 34 jaar oude Braziliaan nog steeds z’n oud niveau haalt. Verder is er een andere Braziliaan, Alex, de sterspeler van de ploeg. Hij was de afgelopen dagen licht geblesseerd, maar verwacht wordt dat hij vanavond gewoon aan de aftrap komt. Net als verdediger Lugano die ook twijfelachtig was. In de spits is er Kezman, die we vooral kennen van z’n succesvolle doortocht bij PSV. Een bekende voor ons is Önder Turaci. Turaci speelde in ons land ooit voor Standard en heeft de Belgisch-Turkse nationaliteit. Hij is een rots in de Turkse verdediging. Het wordt voor Tchité en co een hele klus om hem te passeren.
 
Die Kezman zal door De Man uit de wedstrijd gehouden moeten worden. Van Damme zal er niet bij zijn vanavond. Hij is nog geschorst door een rode kaart die hij vorig jaar Europees opliep. Pareja zal wellicht op de bank beginnen. Hij werd afgelopen weekend gespaard, in de hoop dat zijn blessure zou helen. Hij lijkt hersteld, maar is nog niet 100 % fit. Biglia moest zaterdag gewisseld worden, hij zou wel aan de aftrap komen. Wellicht probeert Vercauteren het in een 4-3-3 met één echt diepe spits.
 
Belgische ploegen doen het meestal goed op Turkse bodem, afwachten of het ook morgen goed afloopt. Anderlecht weet waar het voor staat, want ook de vijf afgelopen seizoenen moest het in de voorronde aan de bak en dat liep telkens goed af. Voor Anderlecht staat er in het dubbel duel 10 miljoen euro op het spel. Het kan het verschil maken tussen de kloof verkleinen en de kloof vergroten met de Europese top. Scheidsrechter is de Engelsman Webb. De wedstrijd is live te volgen op Voetbalkrant.com. Ook op VT4 en op Sporza Radio kun je terecht. De wedstrijd wordt afgetrapt om 20 uur.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties