Verstringhe eist drie jaar schorsing Paul Put

Steven Bologne
| 0 reacties
Verstringhe eist drie jaar schorsing Paul Put
Foto: © SC

“De tackle van de maffia”, zo luidde de titel van het programma van Panorama begin februari 2006. Het programma deed een poging om de Chinese goktrafiek in het Belgische voetbal bloot te leggen. Nu ruim anderhalf jaar later komen de eerste straffen alsmaar dichterbij, vanavond doet de Controlecommissie van de KBVB een uitspraak in deze zaak.
 
Door een procedure aan de burgerlijke rechtbank blijven Laurent Delorge, Marius Mitu, Laurent Fasotte en Igor Nikolovski voorlopig nog buiten schot. Voor vijf andere partijen is het bang afwachten.
 
Bondsvoorzitter René Verstringhe eist de zwaarste straf voor de toenmalige Lierse-trainer Paul Put, Lierse zelf zou er met een degradatie naar derde klasse vanaf komen. “Ik heb de zwaarste sanctie geëist voor Paul Put, als ze daaraan gehoord geven dan is de huidige scout van Lokeren voor drie seizoenen geschorst. Voor de overige verdachten die ons hebben geholpen om klaarheid te scheppen in deze zaak heb ik een voorwaardelijke sanctie gevraagd.”
 
“Een Cliff Mardulier bijvoorbeeld zou van mij mogen genieten van een minder zware straf, hij trad toen op als spijtoptant. De club SK Lierse tot slot mag zich ook aan een straf verwachten. Hoewel de club nog steeds bij hoog en bij laag beweert van niks te weten vond ik aanwijzingen dat de club er weldegelijk bij betrokken was. Maar dat oordeel laat ik liever over aan de Controlecommissie die aan de hand van het dossier de gepaste straffen zal uitspreken.”
 
De straffen:

- Paul Put: 3 jaar schorsing
- Hasan Kacic: 2 jaar schorsing (mogelijk met uitstel)
- Cliff Mardulier: 2 jaar schorsing (waarvan 18 maanden met uitstel)
- Ninoslav Milenkovic: 1 jaar schorsing
- De club SK Lierse: degradatie naar derde klasse
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties