Tubize op bezoek bij Kortrijk

Giovanny Saelens
| 0 reacties
Tubize op bezoek bij Kortrijk
Foto: © SC

AFC Tubize gaat zaterdagavond op bezoek bij KV Kortrijk. De tweedeklassers staan tegenover elkaar in de vijfde ronde van de Beker van België. Wij brengen u een voorbeschouwing van deze wedstrijd.

In totaal speelde Kortrijk al zes keer tegen Tubize, namelijk de competitiematchen sinds Kortrijk in tweede klasse uitkomt. In die zes duels kon Tubize nog maar één keer winnen en Kortrijk drie keer. Twee keer werd er gelijkgespeeld, telkens in Tubeke zelf. In de Belgische beker was er nog nooit een confrontatie tussen beide.

Vorig seizoen verloor Kortrijk in eigen huis met 0-2 van Tubize. Yohan Charlot scoorde toen beide doelpunten. De wedstrijd uit de terugronde is de voetballiefhebbers ongetwijfeld bijgebleven. In totaal gaf Stijn Hutsebaut veertien gele kaarten, waarvan tien aan Kortrijk waarna een klacht werd ingediend tegen de scheidsrechter, die echter op niets uitdraaide. Ozer en Haribou scoorden toen de doelpunten voor de thuisclub. Jarakovic en Vermast maakten de uitdoelpunten.

Beide ploegen geraakten in de vijfde ronde na een thuisoverwinning. Kortrijk versloeg Heusden-Zolder met 4-2 en Tubize haalde het nipt van Sint-Niklaas, 1-0 was daar de eindstand. De inzet van deze wedstrijd is een plaats in de 1/16e finales van het tornooi. De winnaar van dit duel komt sowieso uit tegen een eersteklasser. Vorig seizoen geraakten beide teams zover. Tubize ging dan echter verliezen in Moeskroen met 2-0 na verlengingen. Kortrijk kon FC Brussels met 3-1 verslaan, eveneens na verlengingen. Kortrijk versloeg later nog Sint-Truiden, maar ging in de kwartfinale onderuit na 2-1 verlies en 1-1 gelijkspel tegen bekerwinnaar Club Brugge.

De wedstrijd zal onder leiding staan van Christophe Delacour. De 26-jarige arbiter zal worden bijgestaan door Eddy Roosens en Michel Demaeseleer. De scheidsrechter floot Kortrijk al zes keer. De laatste twee matchen waren het 0-0 gelijkspel in Mechelen en de 1-3 overwinning voor de beker tegen Nieuwkerken. Tubize stond eveneens al zes keer onder zijn leiding. Het is niet de eerste keer dat Delacour een duel tussen deze twee ploegen fluit. De 2-1 overwinning van Kortrijk in december 2004 en de 0-2 thuisnederlaag van Tubize in oktober 2005.

De gokkantoren zijn het er alvast over eens: Kortrijk wint van Tubize en gaat door naar de volgende ronde. Alles valt te zien zaterdag 25 augustus om 20u in het Guldensporenstadion. De staanplaatsen kosten 10 euro, de zitplaatsen 18 euro. De supporters van AFC Tubize mogen binnen aan de prijs van 15 euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties